Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Večeras drugo polufinale Eurosonga: Srbija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora traže kartu za prolaz dalje - Vijesti24h

Večeras drugo polufinale Eurosonga: Srbija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora traže kartu za prolaz dalje

U subotnje finale ide 10 zemalja.

U prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga zemlje regije nisu imale sreće pa tako u finalu prošle prošle godine Hrvatska, Slovenija, a ni Albanija, kojoj su fanovi davali najviše izgleda za prolazak.

U finalu su ušle Švicarska, Armenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Kada je riječ o zemljama regije, večeras u drugom polufinalu nastupa predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta s pjesmom „In Corpore Sano“, koja je, kada je naša regija u pitanju, favorit.

Predstavnica Crne Gore Vladana Vučinić nastupa s pjesmom „Breathe“, koju potpisuje kompozitorski mag Darko Dimitrov. Istakla je da nema velika očekivanja, jer dolazi iz male zemlje, a na jednom od evrovizijskih partija se požalila na organizaciju, kao i srbijanska delegacija, jer su morali u posljednji tren vršiti izmjene u nastupima.

Sjevernomakedonska predstavnica je izazvala veliki skandal tako što je u jednom trenutku, na molbu fotoreportera, pozirala i bacila zastavu svoje zemlje na pod, što je izazvalo oštre reakcije u njenoj domovini, toliko da joj je prijetila i diskvalifikacija. 

Tema 66. izdanja Eurosonga u Torinu je mir.

Večeras u 21 sat počinje druga polufinalna večer, kada ovim redoslijedom nastupaju: Finska, Izrael, Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Sjeverna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka.

U subotnje finale ide 10 zemalja. Favorit druge evrovizijske večeri je Australija.

About admin1

Check Also

Nedostaje radne snage: Domaći radnici odlaze, strance teško uvesti

Nemoguće odgovoriti potrebama tržišta. Dok radno sposobni odlaze iz BiH u potrazi za boljim uvjetima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.