Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Rusija kaže da je preuzela kontrolu nad ukrajinskim gradom Izjumom - Vijesti24h

Rusija kaže da je preuzela kontrolu nad ukrajinskim gradom Izjumom

Ruska vojska tvrdi da je preuzela kontrolu nad ukrajinskim gradom Izjumom, prema izvješćima medija pod kontrolom Moskve RIA-Novosti, prenosi CNN.

Ukrajina je, međutim, odbacila ovu tvrdnju jer je savjetnica ukrajinskog glavnog zapovjednika Valerija Zalužnoga, Ljudmila Dolhonovska, rekla za CNN da bitka protiv ruske invazije i preuzimanja Izjuma “još uvijek traje”.

Izjum je ukrajinski grad koji leži na glavnoj cesti između Harkova i ruskih separatističkih područja Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine, napominje CNN.

Grad ima blokadu komunikacije otkako su prošlog tjedna počele intenzivne borbe za kontrolu grada.

Počele su objavljivati ​​prve dokumentirane slike i video materijale štete u bici za Izyum, koji prikazuju granatirane zgrade, tijela ostavljena na ulici i masovno uništenje, izvijestio je CNN.

U četvrtak je ukrajinski dužnosnik tvrdio da je 402.000 Ukrajinaca odvedeno u Rusiju protiv njihove volje, uključujući 84.000 djece, kako bi se koristili kao taoci.

Rusija je prijavila sličan broj Ukrajinaca koji su otišli u Rusiju, ali je tvrdila da su ukrajinski državljani otišli dobrovoljno.

Vijest u Izyumu dolazi nakon što je Gradsko vijeće Mariupolja u subotu izjavilo da su tisuće stanovnika grada odvedene u Rusiju protiv svoje volje.

Gradonačelnik Mariupolja Vadym Boichenko rekao je o prisilnom preseljenju: “Ono što okupatori rade danas poznato je starijoj generaciji, koja je vidjela užasne događaje iz Drugog svjetskog rata, kada su nacisti nasilno zarobljavali ljude.”

About admin1

Check Also

Ovo su imena osumnjičenih iz operativne akcije “Nevera”: Pojedini članovi grupe su u bijegu

Grupa se bavila nabavkom i prevozom droge iz Albanije, Turske, Srbije i Crne Gore u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.