Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


'Pripremljeni za najgore': Poljski premijer se priprema za ukrajinske izbjeglice - Vijesti24h

‘Pripremljeni za najgore’: Poljski premijer se priprema za ukrajinske izbjeglice

VARŠAVA, 16. veljače (Reuters) – Poljska planira mogući priljev izbjeglica iz Ukrajine u slučaju ruske invazije, izjavio je u srijedu premijer Mateusz Morawiecki, unatoč uvjeravanjima Moskve da smanjuje gomilanje vojnika u blizini Ukrajine.

Govoreći dok je NATO rekao da broj ruskih vojnika na ukrajinskim granicama nastavlja rasti, Morawiecki je rekao da će infrastruktura za izbjeglice biti postavljena u blizini njezine istočne granice s Ukrajinom, ali bi neke kasnije mogle biti premještene negdje drugdje.

“U sljedećih nekoliko dana sazvat ću tim… koji će se baviti pitanjima logistike, objekata, transporta, infrastrukture”, rekao je Morawiecki novinarima.

“Moramo biti spremni na najgore”, rekao je, dodajući da će tim također imati zadatak osigurati pristup izbjeglicama zdravstvenoj skrbi i obrazovanju. “Pomažemo Ukrajincima da ublaže posljedice ruskog napada.”

Rusija je u utorak najavila djelomično povlačenje vojnika i rekla da se to nastavlja u srijedu i da će se njezine oružane snage vratiti na svoje normalne položaje za tri do četiri tjedna.

NATO je rekao da bi pozdravio rusko povlačenje, ali da dosad nije vidio znakove bilo kakvog značajnijeg pokreta

About admin1

Check Also

Haos kod Neuma: Buknuo požar, blokiran saobraćaj, kolona automobila 2 kilometra

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih. Požar u Neumu buknuo je danas prilikom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.