Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Princeza Royal odaje počast australskim žrtvama požara i poplava - Vijesti24h

Princeza Royal odaje počast australskim žrtvama požara i poplava

Kraljevska princeza nastavila je svoju australsku turneju susretom s obiteljima dvojice vatrogasaca koji su poginuli u razornim požarima Crnog ljeta u zemlji.

Dani jake kiše koja je zapljuskivala Sydney i istočnu obalu su jenjali kako bi Anne, koja je dolje kako bi proslavila platinasti jubilej svoje majke, pružila uglavnom plavo nebo i sunce za drugi dan svog posjeta.

Kraljičina najstarija kći odbacila je svečaniju odjeću prethodnog dana u korist hlača i jakne kako bi u nedjelju sa svojim suprugom, viceadmiralom Sir Timothyjem Laurenceom, posjetila sjedište Ruralne vatrogasne službe Novog Južnog Walesa (NSW RFS) u Sydneyu.

Dobrovoljni vatrogasci Geoffrey Keaton, 32, i Andrew O’Dwyer, 36, borili su se s požarima jugozapadno od Sydneya u prosincu 2019. kada je stablo izazvalo prevrtanje njihovog vatrogasnog vozila.

Zbog toga što je svaki muškarac iza sebe ostavio malo dijete, u njihovu čast u regiji u kojoj su živjeli i umrli izgrađeno je spomen igralište s temom vatrogasnih vozila.

U nedjelju je princeza otputovala na igralište u Buxtonu, nekih 62 milje jugozapadno od Sydneya, kako bi posjetila to mjesto.

NSW RFS podijelio je fotografije kraljevskog posjeta, a u službi su rekli da je Anne razgovarala i s kolegama pokojnih volontera iz brigada Buxton i Horsley Park.

Mladi očevi bili su među 34 osobe ubijene tijekom požara koji su mnoge jedinstvene australske vrste gurnule gotovo na izumiranje – uključujući koalu.

Dan prije, princeza je priznala teškoće koje su doživjeli Australci, a posebno poljoprivrednici tijekom prethodne dvije godine.

“Vidjela sam kako su protekle dvije godine bile jako teške za poljoprivredne izložbe”, rekla je Anne u svom govoru na svečanom otvaranju Royal Uskršnjeg showa u Sydneyju.

“Poljoprivredne emisije pružaju priliku gradskoj djeci da uče o životu na selu.”

71-godišnjakinja je rekla da su ona i njen suprug izdaleka pratili “razaranje (poplava”), dodajući da je sir Timov brat pogođen zbog života u gradu Lismoreu na sjeveru Novog Južnog Walesa – jednom od najgorih -pogođena područja.

Anne je prethodno otvorila show 1988. godine.

Anneino putovanje u Australiju u ime njezine majke završit će posjetom Kraljevskom australskom korpusu za signale i Kraljevskom australskom korpusu za promet u ponedjeljak prije putovanja u Papuu Novu Gvineju.

U ponedjeljak i utorak kraljevska će i njezin suprug obići otočnu državu, posjetiti Caritasovu srednju tehničku školu, Hitnu pomoć sv. Ivana, ratno groblje Bomana, Adventure Park Papua Nova Gvineja i Nacionalni muzej i galeriju umjetnosti.

Princeza će također otvoriti Ženski resursni centar u selu Vabukori i Nacionalni centar za dijagnostiku srca u Općoj bolnici Port Moresby, odnosno, te će se sastati sa starješinama i vođama zajednice u selu Hanuabada.

Anne će dvodnevnu turneju zaključiti večerom s premijerom Jamesom Marapeom i predstavnicima cijeloga dobrotvornog sektora i poslovnih grupa.

About admin1

Check Also

Nedostaje radne snage: Domaći radnici odlaze, strance teško uvesti

Nemoguće odgovoriti potrebama tržišta. Dok radno sposobni odlaze iz BiH u potrazi za boljim uvjetima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.