Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Poginuli policajac Stanko Jošilo 2017. prvi došao na mjesto stravičnog zločina: Evo šta je o tome kazao na Sudu - Vijesti24h

Poginuli policajac Stanko Jošilo 2017. prvi došao na mjesto stravičnog zločina: Evo šta je o tome kazao na Sudu

Nastradali Jošilo je tada zajedno s kolegama prvi došao na mjesto ubistva.

Policajac Stanko Jošilo koji je jučer poginuo u saobraćajnoj nesreći, 2016. godine je bio pripadnik Prve policijske uprave u Sarajevu, kada je 9. jula iste godine Sadin Bahuna u ulici Hadži Sulejmanova u starom dijelu Sarajeva iz “kalašnjikova” ubio Adnana Ćurevca (27) i Edina Hrnjića, zvanog Hole (26).

Nastradali Jošilo je tada zajedno s kolegama prvi došao na mjesto događaja.

Na suđenju Sadinu Bahuni 2017. godine u Kantonalnom sudu Sarajevo, policajac Stanko Jošilo je kazao je da ih je dočekao strašan prizor.

– U Golfu 2 bile su dvije osobe koje nisu davale znake života. Otvorena su bila suvozačeva vrata, pored kojih je klečala jedna osoba (Vedad Ahmethodžić), koja je dodirivala jedno od tijela i govorila: “Diši, Hole” – ispričao je Jošilo 2017. godine na Sudu.

On je tada rekao da je bilo dosta čahura te da su pronašli i ceker u kojem je Sadin Bahuna donio oružje. Dodao je da je u blizini, osim Ahmethodžića, bila još jedna osoba te da su obojica identificirana i da je utvrđeno da nemaju veze s ovim događajem.

Sadin Bahuna je prvostepeno bio osuđen na 18 godina zatvora

About admin1

Check Also

Haos kod Neuma: Buknuo požar, blokiran saobraćaj, kolona automobila 2 kilometra

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih. Požar u Neumu buknuo je danas prilikom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.