Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Oglasili se iz MUP-a KS nakon sramotnog performansa: Glumac Marko Mandić platio kaznu - Vijesti24h

Oglasili se iz MUP-a KS nakon sramotnog performansa: Glumac Marko Mandić platio kaznu

Protiv pravnog i odgovornog lica koje je organizator iste biti će pokrenut prekršajni postupak.

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo na trgu Susan Sontag sinoć je održan performans naziva “Together”, a koji je uznemirio građane. 

Riječ je o projektu “East is best” koji je, kako je najavljeno, podržao EU program Performe Europe, a performans je zamišljen kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi.

Ovaj događaj je šokirao prisutne građane i zapalio društvene mreže s obzirom na to da glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvode performans skoro potpuno goli.

Nakon prijave, reagirala je policije te je performans prekinut. Iz MUP-a KS oglasili su se o ovom događaju.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su intervenirali po pozivu građana, te je prekinuto održavanje javne priredbe iz razloga što ista nije bila najavljena u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju u Kantonu Sarajevo.

Protiv pravnog i odgovornog lica koje je organizator iste biti će pokrenut prekršajni postupak podnošenjem Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog Suda zbog kršenja odredbi navedenog zakona.

Učesniku navedene priredbe, M. M. državljaninu Slovenije, nakon konsultacija sa dežurnim sudijom za prekršaje, izdat je prekršajni nalog zbog činjenja prekršaja iz člana 8. stav 2. tačke e) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, te je platio novčanu kaznu, shodno zakonskim odredbama.

About admin1

Check Also

Nedostaje radne snage: Domaći radnici odlaze, strance teško uvesti

Nemoguće odgovoriti potrebama tržišta. Dok radno sposobni odlaze iz BiH u potrazi za boljim uvjetima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *