Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


OD NADLEŽNIH NI TRAGA, NI GLASA: Otpadne vode i kanalizaciju iz hladnjače u Braničevu, ispuštaju direktno u reku Pek (VIDEO) - Vijesti24h

OD NADLEŽNIH NI TRAGA, NI GLASA: Otpadne vode i kanalizaciju iz hladnjače u Braničevu, ispuštaju direktno u reku Pek (VIDEO)

Meštani naselja Braničevo i Kusiće, pitaju nadležne zašto niko ništa ne preduzima povodom ispuštanja otrovnih materija iz “Hladnjače Braničevo” u reku Pek?

Zagađenja reka su sve češća, a zagađivačima se i dalje više isplati da plaćaju kazne, nego da kupuju postrojenja za prečišćavanje, a stručnjaci konstatuju da je sve manje zdrave izvorne vode.

Međutim, ukoliko uskoro ne budu izgrađeni kolektori za otpadne vode, postoji mogućnost da Srbija ubrzo ostane bez tečnosti koja život znači. Potrebno je veće angažovanje zajednice u afirmaciji zaštite životne sredine, korišćenje prirodnih resursa i prečišćavanja otpadnih voda.

Naime, po tvrdnjama meštana naselja Braničevo i Kusiće koji su se obratili našoj redakciji, hladnjača u naselju Braničevo, opština Golubac, koja je u vlasništvu beogradske kompanije „CoolFood”, koja i pored toga što je izgradila postojanje za prečišćavanje otpadnih voda, ne koristi ga, već otpadne vode i kanalizaciju iz hladnjače ispušta direktno u reku Pek.

Kako tvrde meštani, iako su u više navrata sve prijavili nadležnim službama, niko nije reagovao niti izašao na teren po njihovim prijavama. Najgore od svega je to što se tri kilometara nizvodno od mesta na kome se u reku Pek ispuštaju otpadne vode i kanalizacija iz hladnjače, nalazi Kusićka plaža, na kojoj se mahom kupaju deca iz okolnih naselja.

Ogorčeni meštani, pitaju se zašto, i pored svih njihovih prijava, niko od nadležnih ništa ne preduzima povodom ove nemarnosti kompanije „CoolFood”?

TPKNEWS je juče i danas u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa nadležnom službom iz Golupca, opštinskom upravom Golubac i kompanijom „CoolFood” iz Braničeva, ali do objavljivanja ovog članka na naše telefonske pozive niko se nije javio.

About admin1

Check Also

Haos kod Neuma: Buknuo požar, blokiran saobraćaj, kolona automobila 2 kilometra

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih. Požar u Neumu buknuo je danas prilikom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.