Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Očevici tvrde da je paljevini prethodio verbalni sukob: Ćori narkomani namjerno zapalili kuću u Švrakinom Selu? - Vijesti24h

Očevici tvrde da je paljevini prethodio verbalni sukob: Ćori narkomani namjerno zapalili kuću u Švrakinom Selu?

Policija uhapsila pa pustila Jasenka Volaša, koji je osumnjičen za izazivanje opće opasnosti.

U sarajevskom naselju Švrakino Selo u četvrtak u 21.58 sati odvijala se prava drama nakon što je izbio požar na kući I. M. i V. M. iz Sarajeva, a koji se proširio i na kuću u vlasništvu B. M. iz Sarajeva. Policija je uhapsila istu noć 38-godišnjaka koji je ilegalno boravio u kući I. M. i V. M. i koji je osumnjičen da je izazvao požar. On je kasno sinoć pušten na slobodu.

Lakše povrede

Prilikom gašenja požara lakše su povrijeđeni A. M. i vatrogasac PVB Kantona Sarajevo. Njih su na licu mjesta zbrinuli ljekari Hitne pomoći, a potom su prevezeni u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

U petak je obavljen uviđaj na objektima koji su zahvaćeni požarom. Kuća u kojoj je izbila vatra u potpunosti je uništena.

Iz policije je saopćeno da je, prema nalogu postupajućeg tužioca, bio privođen Jasenko Volaš (38), koji je bez saglasnosti vlasnika koristio kuću. On je priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Kako saznajemo, Jasenko Volaš, kojeg komšije poznaju pod nadimkom Ćoro, prošle se godine, bez ičije dozvole, uselio u kuću čiji su vlasnici u inozemstvu. Kuća u kojoj je ilegalno boravio s prednje strane je potpuno uništena, dok je stražnji dio djelimično očuvan. U objektu, kako su nam rekle komšije, nije bilo ni struje ni vode.

U kući niko nije boravio deset godina, što je on iskoristio. Prema izjavama ljudi koji žive u blizini, Ćoro je bio problematičan, okupljao je sumnjive osobe koje su bile sklone konzumiranju narkotika.

On se doselio u Švrakino Selo zbog svoje djevojke, koja živi u stambenoj zgradi prekoputa izgorjele kuće. Imaju jedno dijete, a čekaju drugo, pa je zbog toga želio biti što bliže njima.

Vikao “upomoć“

Iako je policija čvrsto uvjerena da je Jasenko Volaš. osoba odgovorna za paljevinu, komšije imaju svoju verziju.

Očevici nemilog događaja su nam ispričali da je u 21.15 sati došlo do rasprave petorice muškaraca te da su čuli u jednom trenutku kako je jedan od njih viknuo: „Upomoć.“ Nakon nekoliko minuta izbio je požar.

Kako kažu, nisu se pretjerano iznenadili jer su se baš tu dešavale razne stvari i policija je često reagirala. Mišljenja su da Ćoro nije podmetnuo požar, već osobe koje su bile s njim, odnosno s kojima je imao konflikt. U trenutku dolaska policije Ćoro nije bio na mjestu događaja.

Komšija ogorčen

Ogorčen izazvanom situacijom, B. M., vlasnik susjedne kuće koju je zahvatio požar, prokomentirao je:

– Ni kriv ni dužan sam stradao, nisam ja mogao birati gdje ću živjeti.

Naveo je da mu je stradao jedan dio kuće, odakle mora iznijeti uništene stvari.

About admin1

Check Also

Haos kod Neuma: Buknuo požar, blokiran saobraćaj, kolona automobila 2 kilometra

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih. Požar u Neumu buknuo je danas prilikom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.