Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Novinar jednim pitanjem izbacio Dodika iz takta: "Jel ti to mene za**bavaš?" - Vijesti24h

Novinar jednim pitanjem izbacio Dodika iz takta: “Jel ti to mene za**bavaš?”

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Marija Juriča kako komentariše da se Milanovića i njega svrstava u one ljude koji su proruski orijentirani, Dodik je opsovao.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik dao je intervju za Dnevnik Nove TV u kojem je govorio o brojnim temama.

Jedna od tih tema bili su i predstojeći izbori u našoj zemlji, iako pitanje hrvatskog naroda nije riješeno.

  • Zavisi od volje muslimana u BiH. Žele majorizaciju, žele podjarmiti hrvatski i srpski narod. Žele napraviti organizaciju BiH koja ne poštuje konstitutivnost naroda i entitetski sastav. Hrvatski narod ima ista prava kao i svi narodi i opravdano zahtijeva svoj teritorijalni politički ustroj. Imaju moju podršku – rekao je Dodik.

U dobrom odnosu s Milanovićem

Dodao je da je razgovarao s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

– Od Hrvata ovisi što će raditi dalje. Istaknuo je da SDA, kao najjača stranka muslimana u Bosni u svom programu ima ukidanje konstitutivnosti i ustavne strukture u BiH. Nama na bazi neke retorike žele napraviti čitavu zapadnu politiku protiv nas – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da ima dobar odnos s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem i da se nekada čuju po nekoliko dana, ovisno o temama.

– Jako mi je drago što Milanović i Plenković imaju gotovo jasan stav. Koliko vidim, razlikuju se u nekim metodologijama – rekao je Dodik i dodao da je Milanović u pravu kada to postavlja kao pitanje “biti ili ne biti”.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Marija Juriča kako komentariše da se Milanovića i njega svrstava u one ljude koji su proruski orijentirani, Dodik je opsovao.

– Jel ti mene za*ebavaš? Danas je to popularno – rekao je Dodik kroz poluosmijeh i dodao da je on “čovjek srpskog naroda i da sarađuje sa svima”.

Planira li Dodik otići u Srebrenicu?

Dodik je u razgovoru rekao da mu nije teško sarađivati ni sa Amerikom, Velikom Britanijom, Njemačkom ili Evropskom unijom, dodavši da ima vrlo pozitivno mišljenje o saradnji s Rusijom.

– Ne nosim etiketu i nisam ničiji. S Putinom sam razgovarao o tome da napravimo plinovod koji bi bio poveznica s balkanskim tokom i da Gazprom preuzme operativne aktivnosti – poručio je Dodik i rekao da je razgovarao i sa Lavrovom koji mu je rekao da se radi na realizaciji te ideje.

Dodik je rekao da nema nikakvu neugodu na izjave da su on i Čović rušitelji BiH. Nakon što je reporter Nove TV rekao da Njemačka zaustavlja četiri važna projekta u RS, Dodik je rekao kako “ti projekti idu dalje, i da ako misle da ne trebaju Siemensove turbine u hidroelektrani na Trebišnjici, onda okej, da ima i drugih turbina.

Lider SNSD-a je komentarisao saopćenje crkve u kojem piše da je od prijeratnih 220.000 Hrvata u RS ostalo njih svega oko 15.000, rekavši da on i njegova politika nisu za to dijelom krivi.

– To je prirodni tok koji su nažalost ubrzali ratni sukobi – rekao je Dodik.

Na upit reportera Nove TV Juriča planira li otići u Srebrenicu, Dodik je slegnuo ramenima i rekao da se bliži izborna kampanja i da će otići jer tamo ima snažan općinski odbor. Što se tiče genocida, Dodik kaže da je to “tema koja se uvijek pokušava reciklirati”.

– Sve je oko toga rečeno. Mislim da postoji ozbiljna manipulacija na tu temu. Ako je nešto istina, vrlo je teško biti kreten pa ne prihvatiti istinu – rekao je Dodik te zaključio da je nevinih žrtava bilo na svim stranama.

About admin1

Check Also

Ukrajina produžila ugovorni period sa stranim vojnicima na deset godina

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.