Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Nezavisni odbor objavio novi konkurs: Za direktora FUP-a dovoljna jedna prijava - Vijesti24h

Nezavisni odbor objavio novi konkurs: Za direktora FUP-a dovoljna jedna prijava

Zakon o policijskim službenicima FBiH je ovu situaciju predvidio, pa je prvi konkurs poništen, a drugi odmah raspisan u roku od 15 dana.

Nezavisni odbor Federacije BiH, kako smo nedavno i najavili, objavio je novi konkurs za direktora Federalne uprave policije (FUP).

Razlog za raspisivanje novog konkurs je taj što se na prvi, koji je bio objavljen 21. aprila, nije prijavio potreban broj kandidata. Tačnije, stigle su samo dvije prijave, i to aktuelnog v. d. direktora FUP-a Ensada Kormana i savjetnika direktora Granične policije BiH Svevlada Hoffmana.

Ali, da bi konkurs bio validan, potrebna su najmanje tri prijavljena kandidata.

Zakon o policijskim službenicima FBiH je ovu situaciju predvidio, pa je prvi konkurs poništen, a drugi odmah raspisan u roku od 15 dana.

Suština je sada da će na novi konkurs, prema Zakonu, biti dovoljno da se prijavi samo jedan kandidat da bi on bio valjan.

Federalna uprava policije, podsjećamo, godinama nema direktora jer Vlada FBiH, tačnije stranke SDA i HDZ-a nikada nisu potvrdile imenovanje Zorana Galića, koji je bio prvi na konkursu 2019. godine. On je na kraju tužio Vladu, ali i odustao od daljnje utrke.

About admin1

Check Also

Nedostaje radne snage: Domaći radnici odlaze, strance teško uvesti

Nemoguće odgovoriti potrebama tržišta. Dok radno sposobni odlaze iz BiH u potrazi za boljim uvjetima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.