Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Muhamed Latić s Džonom Petrućijem i Džordanom Rudesom: Pozvao ih da dođu i u Sarajevo - Vijesti24h

Muhamed Latić s Džonom Petrućijem i Džordanom Rudesom: Pozvao ih da dođu i u Sarajevo

Džon i ostatak benda su izrazili veliku želju da sviraju i u Sarajevu i posjete naš grad koji ja smatram da zaslužuje da ugosti najveće svjetske zvijezde, poručio je Latić.

Muhamed Latić kompozitor, producent i gitarista, pred zagrebački koncert Dream Theatera u Domu sportova je imao privilegiju da razgovara sa Džonom Petrućijem (John Petrucci) po mnogima najboljim gitaristom svijeta i Džordanom Rudesom (Jordan Rudess) klavijaturistom benda.

Obzirom na striktna covid-pravila tour managmenta nije bilo dozvoljeno fanovima da uz “meet and greet” kartu dobiju priliku da se vide sa članovima benda. Latić je jedini imao tu privilegiju.

  • Petrući je zasigurno danas najveći gitarski autoritet na svijetu i bilo mi je zadovoljstvo razgovarati sa njim i Džordanom. Pozvao sam ih da u sklopu naredne turneje uvrste i Sarajevo. Džon i ostatak benda su izrazili veliku želju da sviraju i u Sarajevu i posjete naš grad koji ja smatram da zaslužuje da ugosti najveće svjetske zvijezde – rekao je Latić i dodao:
  • Nadam se da će se uskoro i moći stvoriti uslovi za to jer znam da Dream Theatre ima veliku fan bazu u Bosni i Hercegovini a oni su moj bend koji sam najviše slušao i volio kada sam krenuo na svoje umjetničko putovanje kao dječak od 13 godina i tako osnovao svoj bend “The Last Location”.

Prog rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, a po mnogima pioniri progresivnog rocka, Dream Theater spada među veliku trojku bendova koji su zaslužni za razvoj i popularizaciju žanra. Pravi virtuozi poznati su po sjajnim instrumentalizacijama i nezaboravnim live nastupima.

U više od 30 godina karijere, bend ima 15 miliona prodanih albuma i dvije Grammy nominacije. Njihov “Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma svih vremena. Čitatelji su izglasali “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne albume. Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom “Black Clouds & Silver Linings”, a ujedno je i upisan u Long Island Music Hall of Fame.

Inače, Latić danas piše muziku za produkcijsku kuću Rosysound iz Londona.


About admin1

Check Also

Tvrdi Marca: Kristijano Ronaldo povećao spolni organ

Svrha ovih injekcija je povećanje debljine polnog organa između jednog, dva ili tri centimetra. I …

Leave a Reply

Your email address will not be published.