Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Let American Airlinesa prisiljen je skrenuti nakon što je putnik pokušao otvoriti vrata pilotske kabine - Vijesti24h

Let American Airlinesa prisiljen je skrenuti nakon što je putnik pokušao otvoriti vrata pilotske kabine

Neukrotivi putnik pokušao je u nedjelju ući u kokpit aviona American Airlinesa, prisiljavajući redovni let iz Los Angelesa za Washington, D.C., kako bi se preusmjerio na Kansas City, priopćila je aviokompanija.

“Pokušava ući u pilotsku kabinu”, rekao je pilot kontrolorima zračnog prometa. “Sada imamo četiri putnika koji pokušavaju obuzdati ovog gospodina.”

Prema izjavama onih koji su se nalazili na brodu, putnici su držali čovjeka i na kraju je stjuardesa upotrijebila lonac za kavu da ga pokori dok se zrakoplov spuštao.

VIŠE: Američki putnik optužen nakon što je navodno dvaput udario stjuardesu
“Imamo dvije naoružane osobe na brodu koje ga trenutno osiguravaju”, objasnio je pilot.

American Airlines je u priopćenju naveo da je “let sigurno sletio u MCI u 14:28 po lokalnom vremenu, a od policije je zatraženo da dočekaju let po dolasku.”

“Zahvalni smo članovima naše posade, koji su dosljedno posvećeni sigurnosti i brizi o našim klijentima i koji su se nosili s okolnostima s najvećom vještinom i profesionalnošću”, dodali su iz zrakoplovne tvrtke.

FBI u Kansas Cityju potvrdio je da je muškarac priveden, ali nije mogao komentirati dalje zbog “stvari koja su u tijeku”.

Vlasti nisu objavile njegov identitet.

Nedjeljni incident samo je posljednji u zabrinjavajućem porastu slučajeva neposlušnih putnika s zračnim prijevoznicima koji su od siječnja 2021. prijavili nevjerojatnih 6.375 prijava nedoličnog ponašanja Federalnoj upravi za zrakoplovstvo (FAA).

VIŠE: Izvršni direktor Delte: Stavite osuđene neposlušne putnike na nacionalnu listu ‘zabrana letenja’
Agencija još uvijek provodi svoju politiku nulte tolerancije za poremećaje u letu što bi moglo dovesti do novčanih kazni od čak 52.500 dolara i do 20 godina zatvora.

U studenom je FAA otkrila da bi se neki neposlušni putnici mogli suočiti s kaznenim progonom nakon uspostavljanja protokola za razmjenu informacija s Ministarstvom pravosuđa.

About admin1

Check Also

Nedostaje radne snage: Domaći radnici odlaze, strance teško uvesti

Nemoguće odgovoriti potrebama tržišta. Dok radno sposobni odlaze iz BiH u potrazi za boljim uvjetima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.