Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Kritičar Kremlja Navalny poziva na akciju protiv Putinovog režima nakon što je bio u zatvoru - Vijesti24h

Kritičar Kremlja Navalny poziva na akciju protiv Putinovog režima nakon što je bio u zatvoru

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni pozvao je ljude da poduzmu mjere protiv “lažljivog i lopovski” režima predsjednika Vladimira Putina nakon što je osuđen na devet godina zatvora s najvećom sigurnošću.

Ruski oporbeni čelnik, jedan od najglasnijih Putinovih kritičara, osuđen je za prijevaru i nepoštivanje suda.

Nakon osude, na Navalnyjevom Twitter računu objavljeni su tvitovi u kojima se poziva na akciju protiv “ratnih zločinaca” Putinova režima.

Navalny, koji je prethodno bio žrtva trovanja živčanim agensom, osnivač je Zaklade za borbu protiv korupcije, a njegova web stranica kaže da je već u zatvoru već 428 dana.

U tvitovima objavljenim na njegovom Twitter računu u utorak piše: “Kao što sam rekao u svojoj ‘posljednjoj riječi’, mi ne nastavljamo samo rad Zaklade za borbu protiv korupcije, mi ćemo ih podići na novu razinu.

“ACF će postati globalna međunarodna organizacija. I zaista te trebamo u tome.”

Rekao je da će novac koji mu je dao Europski parlament u sklopu nagrade Saharov biti prvi doprinos fondu.

“Građani EU-a su mi preko svojih predstavnika dodijelili ovu nagradu za borbu protiv korupcije. Zahvalan sam i izdvajam njihov novac za nastavak ove borbe”, rekao je.

Navalny je na svom Twitter računu rekao da se Putin “boji istine”, dodajući: “Borba protiv cenzure i donošenje istine građanima Rusije ostali su naš prioritet.

“Kremlj razbija medije, a mi kao odgovor stvaramo nove.”

Na Twitteru je dodano: “Jako sam zahvalan svima na podršci. I, ljudi, želim reći: najbolja podrška meni i drugim političkim zatvorenicima nisu suosjećanje i lijepe riječi, već djela.

“Svaka aktivnost protiv lažljivog i lopovskog Putinovog režima. Svako protivljenje ovim ratnim zločincima.

“Godine 2013., nakon što sam čuo svoju prvu presudu, napisao sam ovo i sada ću ponoviti: nemoj biti besposlen. Ova žaba koja sjedi na cijevi za naftu neće se srušiti.

“Grlim i volim sve!”
Navalny je također tvitao: “9 godina. Pa kako su govorili likovi moje omiljene TV serije ‘Žica’: ‘Radiš samo dva dana. To je dan kad uđeš i dan kad izađeš’.
“Imao sam čak i majicu s ovim sloganom, ali su je zatvorske vlasti zaplijenile, smatrajući tisak ekstremističkim.”
Associated Press navodi da je Navalny optužen za pronevjeru novca koji su on i njegova zaklada prikupili, kao i za vrijeđanje suca tijekom prethodnog suđenja, optužbe koje on odbacuje.
Downing Street je rekao da je zatvorska kazna izrečena Navalnyju nastavak “izmišljenih optužbi koje Putin koristi protiv onih koji ga žele pozvati na odgovornost”.
Službeni glasnogovornik premijera rekao je: “Naše misli su s Aleksejem Navalnijem i njegovom obitelji dok on nastavlja pokazivati nevjerojatnu hrabrost u suprotstavljanju Putinovom režimu.”

About admin1

Check Also

Ovo su imena osumnjičenih iz operativne akcije “Nevera”: Pojedini članovi grupe su u bijegu

Grupa se bavila nabavkom i prevozom droge iz Albanije, Turske, Srbije i Crne Gore u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.