Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Kremlj optužuje Borisa Johnsona da je "najaktivniji antiruski vođa" - Vijesti24h

Kremlj optužuje Borisa Johnsona da je “najaktivniji antiruski vođa”

Odbijanje je uslijedilo nakon što je glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov opisao gospodina Johnsona kao “najaktivnijeg sudionika u utrci za antiruski raspoloženje”, dodajući: “To će dovesti do slijepe ulice vanjske politike”.

Rat riječi izbio je kada je Johnson najavio nove sankcije ruskim oligarsima i tvrtkama i obećao više oružja za Ukrajinu kako bi se obranila od Putinove invazije tijekom posjeta Bruxellesu radi hitnih razgovora sa NATO saveznicima.

Johnsonov službeni glasnogovornik rekao je da Ujedinjeno Kraljevstvo nema nikakve rasprave s ruskim narodom, uključujući zatvorenog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog i tisuće običnih građana koji su izašli na ulice prosvjedujući protiv Putinovog rata u Ukrajini.

Odgovarajući na Peskovljevu tvrdnju, Johnsonov službeni glasnogovornik rekao je: “Premijer je među najaktivnijim antiputinovskim vođama. Nemamo nikakvih problema s ruskim narodom.

“Zapravo, vidjeli smo kako mnogi hrabro prosvjeduju – ne samo Aleksej Navaljni – protiv Putinovog režima i pozivaju ih da prekinu ovaj rat.

“Mi smo među svjetskim čelnicima koji su bili najproaktivniji kada je riječ o poduzimanju koraka kako za obranu interesa Ukrajine, tako i za povećanje pritiska na Putina da promijeni smjer.”

About admin1

Leave a Reply

Your email address will not be published.