Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Klinton se prisjetila susreta s Putinom: Širio je noge, bio je seksistički nastrojen - Vijesti24h

Klinton se prisjetila susreta s Putinom: Širio je noge, bio je seksistički nastrojen

Imali smo neke zanimljive, čak korisne interakcije nasamo, a onda bi novinari bili pozvani unutra i on bi rekao nešto uvredljivo o Americi, rekla je Klinton.

U intervjuu za Financial Times, Hillary Clinton, američka političarka i bivša državna tajnica za vrijeme Baracka Obame, komentirala je rat u Ukrajini, rekavši da se ne slaže s američkim ministrom vanjskih poslova Henryjem Kissingerom. Kissingerom), koji je nedavno rekao da bi Ukrajina mogla imati da ustupi teritorij Vladimiru Putinu kako bi okončao rat.

  • Morate odati priznanje Kissingeru za dugovječnost, ako ništa drugo. On samo nastavlja. Nikad nisam mislio da Zbigniew Brzezinski ima romantičan pogled na Ruse kao Kissingera. On toliko cijeni svoj odnos s Putinom – rekao je Clinton.

Nikad ne vjerujte Rusima

Novinar “Financial Timesa” je pitao Klintom o Vladimiru Putunu, za kojeg je jednom prilikom rekla da “nema dušu jer je bivši KGB-ovac”, a ona se osvrnula na “njegovu ulogu na američkim izborima 2016. godine”, za koju vjeruje da je bila osveta za njenu izjavu koju je dala kao državna sekretarka 2012. godine u znak podrške prodemokratskim protestima protiv njegovog povratka na mjesto predsjednika Rusije.

Hilari Klinton je ispričala anegdotu o večeri u restoranu u Londonu prije nekoliko godina, gdje su gosti raspravljali o mudrosti širenja NATO-a nakon Hladnog rata.

Nakon nekog vremena, konobar ih je prekinuo riječima: “Prije nego što uzmem vašu narudžbu, ja sam iz Poljske i imam jednu stvar da kažem – nikad ne vjerujte Rusima!”, sa odobravanjem se prisjetila Hilari Klinton.

– Uvijek sam vjerovala u proširenje NATO-a i smatram da su argumenti protiv toga u najboljem slučaju naivni, jer ono što smo videli je pozitivan dokaz zašto je to bilo potrebno – rekla je Klinton.

Nedavno je žestoko kritikovala ruskog predsednika sa kojim se tokom svog mandata više puta susretala, kazavši pritom da “ne voli kritičare, posebno ako su žene”.

Alternativa previše zastrašujuća

Sada je to ponovila dodavši da je Putin bio vrlo seksistički nastrojen prema njoj i da je jednom rekao da je “bolje ne raspravljati sa ženama”.

– Imali smo neke zanimljive, čak korisne interakcije nasamo, a onda bi novinari bili pozvani unutra i on bi rekao nešto uvredljivo o Americi. Zatim bi samo tim tempom nastavio. A da pojača utisak, namjerno bi raširio noge – rekla je Klinton.

Prema njenom mišljenju, jedini realan put ruske pobjede u Ukrajini bio bi Trampov (Donald Trump) ponovni izbor 2024.

– Da je Tramp pobjedio 2020. godine, povukao bi se iz NATO-a, ne sumnjam u to – rekla je Klinton i dodala kako je najvažnije pobjediti na idućim izborima jer je “alternativa previše zastrašujuća”.

About admin1

Check Also

Ukrajina produžila ugovorni period sa stranim vojnicima na deset godina

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *