Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Glumcu Willu Smithu zabranjeno je prisustvovati Oscarima na 10 godina - Vijesti24h

Glumcu Willu Smithu zabranjeno je prisustvovati Oscarima na 10 godina

(CNN) Willu Smithu neće biti dopušteno prisustvovati dodjeli Oskara sljedećih 10 godina, zbog toga što je njegov komičar Chris Rock šamarao na pozornici tijekom ovogodišnje dodjele Oscara, objavila je Akademija filmske umjetnosti i znanosti u priopćenju dobivenom od strane CNN-a.

“Odbor je odlučio da u razdoblju od 10 godina od 8. travnja 2022. g. Smithu neće biti dopušteno prisustvovati bilo kakvim događajima ili programima Akademije, osobno ili virtualno, uključujući, ali ne ograničavajući se na dodjelu Oscara”, predsjednik Akademije David Rubin i izvršna direktorica Dawn Hudson rekli su u priopćenju u petak.
Odluka je donesena tijekom sastanka Upravnog vijeća održanog ranije tijekom dana u Los Angelesu. Sastanak, koji je prvotno bio zakazan za 18. travnja, ubrzan je nakon što je Smith prošlog tjedna najavio ostavku na Akademiju.
Smith je dao brzu, jezgrovitu izjavu o svojoj zabrani dodjele Oscara u sljedećem desetljeću.
“Prihvaćam i poštujem odluku Akademije”, rekao je glumac u izjavi za CNN.


CNN se obratio Rockovim predstavnicima za komentar
Odluka je uslijedila nakon “tone rasprave” o tome kakve bi posljedice trebale biti njegove šamarke na pozornici, rekao je član uprave za CNN.
U pismu Akademije dodaje se: “94. dodjela Oscara trebala je biti proslava mnogih pojedinaca u našoj zajednici koji su prošle godine učinili nevjerojatan posao; međutim, ti trenuci su bili zasjenjeni neprihvatljivim i štetnim ponašanjem koje smo vidjeli kako g. Smith izlaže na pozornici .”
“Tijekom našeg televizijskog emitiranja nismo se adekvatno pozabavili situacijom u prostoriji”, navodi se u pismu. “Zbog ovoga, žao nam je. Ovo je bila prilika za nas da damo primjer našim gostima, gledateljima i našoj akademskoj obitelji diljem svijeta, a nismo uspjeli – nepripremljeni za neviđeno.”
Vijeće guvernera je u prethodnom priopćenju kazalo da žele da se stvar “riješi na vrijeme”.
Smithova ostavka znači da on više nije dio glasačkog tijela Akademije, ali to ne sprječava da dobitnik Oscara bude nominiran u budućnosti, rekao je za CNN prethodno upućeni izvor.
Smith također može biti nominiran unatoč tome što mu je zabranjeno prisustvovati dodjeli Oscara jer “pravila standarda ponašanja” koja su u igri u današnjoj akciji “ne odnose se na podobnost za nagrade”, rekao je izvor blizak Akademiji s izravnim poznavanjem pravila za CNN na Petak.
Obično pobjednik za najboljeg glumca prethodne godine dodjeljuje nagradu za najbolju glumicu tekuće godine (a vladajuća najbolja glumica uručuje trofej za najboljeg glumca). Smithovom zabranom Oscari će morati prekinuti tu tradiciju.


Što se dogodilo i što je uslijedilo
Glumac je pogodio Rocka dok je komičar bio na pozornici predstavljajući na dodjeli Oskara 27. ožujka nakon što se Rock našalio na račun ošišane kose Smithove žene, Jade Pinkett Smith.
Pinkett Smith pati od gubitka kose zbog alopecije.
Rock nije javno progovorio o incidentu.
Nekoliko dana nakon što se to dogodilo, Rock se pojavio na humorističnoj emisiji u Bostonu kao dio svoje “Ego Death Tour” i rekao: “Nemam hrpu sranja o tome što se dogodilo, pa ako ste došli čuti to, ja Imao sam kao cijelu emisiju koju sam napisao prije ovog vikenda. I još uvijek nekako procesuiram što se dogodilo, pa ću u jednom trenutku pričati o tom s***. I bit će ozbiljno i bit će smiješno, ali upravo sada ću ispričati neke viceve.”
Smith se javno ispričao Rocku dan nakon incidenta putem društvenih mreža.
Smith je sljedećeg jutra također kontaktirao producenta emisije Willa Packera, ispričao se i izrazio svoju neugodnost, rekao je producent za “Dobro jutro Ameriko”.
Tijekom intervjua za “GMA”, Packer je rekao da su policajci iz policije u Los Angelesu bili spremni uhititi Smitha zbog zlostavljanja, ali Rock je rekao da to ne želi.
U svom pismu Akademija je izrazila “duboku zahvalnost gospodinu Rocku što je zadržao prisebnost u izvanrednim okolnostima.”

“Ova akcija koju danas poduzimamo kao odgovor na ponašanje Willa Smitha korak je prema većem cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju i vraćanja povjerenja u Akademiju”, zaključuje se u pismu. “Također se nadamo da ovo može započeti vrijeme ozdravljenja i obnove za sve uključene i pogođene.”

About admin1

Check Also

Tvrdi Marca: Kristijano Ronaldo povećao spolni organ

Svrha ovih injekcija je povećanje debljine polnog organa između jednog, dva ili tri centimetra. I …

Leave a Reply

Your email address will not be published.