Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


EU savjetuje daljnje ublažavanje pravila putovanja za strance - Vijesti24h

EU savjetuje daljnje ublažavanje pravila putovanja za strance

BRUXELLES (AP) – Zemlje članice Europske unije složile su se u utorak da bi trebale dodatno olakšati turistička putovanja u blok od 27 zemalja za ljude koji su cijepljeni protiv koronavirusa ili su se oporavili od COVID-19.BRUSSELS (AP) – Države članice Europske unije složile su se U utorak bi trebali dodatno olakšati turistička putovanja u blok od 27 zemalja za ljude koji su cijepljeni protiv koronavirusa ili su se oporavili od COVID-19.

Europsko vijeće preporučuje da zemlje EU sljedeći mjesec ukinu sve zahtjeve za testiranje i karantenu za osobe koje su primile cjepiva odobrena u EU ili odobrena od strane Svjetske zdravstvene organizacije.

Pojedinci koji su primili posljednju dozu svoje primarne serije cijepljenja najmanje 14 dana i ne više od 270 dana prije dolaska, ili koji su primili dopunsku dozu, bili bi prihvatljivi zajedno s onima koji su se oporavili od COVID-19 unutar 180 dana od putovanja.

Izvršna komisija EU-a pozdravila je neobvezujuće smjernice, koje također jasno pokazuju da se nikakvi testovi ili dodatni zahtjevi ne smiju primjenjivati ​​na djecu mlađu od 6 godina koja putuju s odraslom osobom.

“Ažuriranja će dodatno olakšati putovanje izvan EU-a u EU i uzeti u obzir razvoj pandemije, sve veći broj cijepljenja u cijelom svijetu i primjenu doza doza”, priopćila je Europska komisija.

Od putnika koji su primili cjepiva koja su odobrena, ali SZO, ali nisu ovlaštena za uporabu u EU-u, i dalje se može tražiti da pokažu negativan PCR test ili da budu u karanteni, priopćilo je Europsko vijeće.

About admin1

Check Also

Nedostaje radne snage: Domaći radnici odlaze, strance teško uvesti

Nemoguće odgovoriti potrebama tržišta. Dok radno sposobni odlaze iz BiH u potrazi za boljim uvjetima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.