Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Dodik: Okupljanje u Bužimu je podmukla radnja, znamo da SDA okuplja veterane… - Vijesti24h

Dodik: Okupljanje u Bužimu je podmukla radnja, znamo da SDA okuplja veterane…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da na ovim prostorima neće biti nikakvog rata, ali kako on ističe “poznato je da SDA okuplja svoje ratne veterane, pokušava ih mobilizovati i organizovati u nekoj zabludnoj priči o tome da će eventualno nešto trebati”.
– Okupljanje u Bužimu očigledno da više nije spontano ili neka puka reakcija na nešto. To je nešto što je organizovano, to je neka podmukla aktivnost koja je očigledno na prostoru čitave Federacije BiH – rekao je Dodik danas u Bistrici kod Banja Luke.

Prema njegovim riječima, ovdje se radi o političkom nastojanju muslimanskog nacionalizma, oličenog u SDA, da okuplja sve njihove političke partije, bez obzira da li je to desnica, centar ili ljevica, koje nastoje da promovišu ključnu ideju o jednoj državi za jedan narod – BiH samo za muslimane.

Dodik kaže da zato ova priča o građanskom uređenju nije uopće bezazlena, jer bi po principu takvog uređenja Srbi bili svedeni ovdje na građansku manjinu koja bi navodno trebalo da ima neka svoja prava.

– Republika Srpska je suverena, vlasništvo Srba ovdje i drugih ljudi koji tu žive. Većinom su tu Srbi i mi ne želimo da izgubimo naš status, ne želimo da izgubimo naše političke instrumente da se borimo za očuvanje i razvoj Republike Srpske – istakao je Dodik za RTRS.

Komentarišući činjenicu da nema reagovanja međunarodne zajednice na okupljanja i provokacije u Bužimu, Dodik je rekao da je međunarodna zajednica ovdje na fonu muslimanskog ekstremizma.

– Htjela ili ne, ono što čini administracija SAD ili briselska, oni naravno imaju svoja objašnjenja za to, ali stvarajući priču o centralnoj Bosni, stvaraju unitarnu državu koja bi trebalo da bude država za jedan narod i za jednu većinu – istakao je Dodik.

Dodik kaže da su mu to rekli kada je jednom bio u State Departmentu sa tadašnjim zamjenikom državnog sekretara, što je jedna od tri ili četiri najvažnije funkcije u Americi.

– Poručio mi je da se ja moram naviknuti da BiH ima većinski narod koji se zove Bošnjaci, muslimani, i da oni imaju pravo na tu zemlju, a da će on nama garantovati manjine – navodi Dodik.

Dodik je naglasio da upravo zato i traje borba ovdje svih ovih 20 godina i da je važno da predstavnici Republike Srpske budu okupljeni, da RS pokaže svoju volju tokom svakih izbora.

– Ovo je učinila propaganda, prije svega zapadna, kako su izbori nekakvo davanje. Ne, izbori su uvijek očuvanje Republike Srpske. Da nije bilo volje naroda, ova republika davno ne bi postojala – poručio je Dodik.

About admin

Check Also

Ovo su imena osumnjičenih iz operativne akcije “Nevera”: Pojedini članovi grupe su u bijegu

Grupa se bavila nabavkom i prevozom droge iz Albanije, Turske, Srbije i Crne Gore u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.