Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


CDC smanjuje upozorenje o putovanju na krstarenju s "vrlo visokog" na "visoko" - Vijesti24h

CDC smanjuje upozorenje o putovanju na krstarenju s “vrlo visokog” na “visoko”

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti kažu da krstarenje sada predstavlja manji rizik nego što je bilo krajem 2021. — barem u nekim slučajevima.

Agencija za javno zdravstvo snizila je u utorak svoju obavijest o zdravstvenom stanju putovanja za krstarenja s razine 4 na razinu 3, što ukazuje da su razine covid-19 na brodovima “visoke”, a ne “vrlo visoke”. Agencija je upozoravala sve putnike da izbjegavaju putovanja na krstarenje bez obzira na status cijepljenja od 30. prosinca, nakon što je porast broja oboljelih od omikrona doveo do povećanja broja slučajeva na brodovima.

Prema novim smjernicama, CDC kaže da bi putnici trebali provjeriti jesu li “u toku” sa svojim cjepivima protiv koronavirusa – što znači početno cijepljenje i dopunsko cijepljenje, kada ispunjavaju uvjete – prije nego što krenu na krstarenje.

Ljudi koji nisu u tijeku sa svojim cjepivima trebali bi izbjegavati putovanja na krstarenje, kaže CDC. I bez obzira na status cijepljenja, agencija kaže da bi oni koji su pod povećanim rizikom od teške bolesti od covida-19 također trebali izbjegavati krstarenja.

Brodovi su prijavili 14.803 slučaja koronavirusa između 30. prosinca i 12. siječnja. Ažurirani brojevi nisu bili dostupni kasno u utorak, ali glasnogovornica CDC-a Caitlin Shockey rekla je u priopćenju da je agencija donijela odluku da smanji obavijest o zdravstvenoj ispravnosti putovanja kao odgovor na smanjenje slučajeva na brodovima djeluje u Sjedinjenim Državama.

Međunarodna udruga Cruise Lines pozdravila je novu oznaku u utorak, nazvavši nižu razinu “korak u pravom smjeru” koja prepoznaje zdravstvene i sigurnosne protokole u industriji. Tvrtke za krstarenje zahtijevaju cijepljenje cijele posade i gotovo svih putnika, iako većina ne zahtijeva pojačavanje.

CDC-ova promjena dolazi jer su neki operateri na kruzerima ublažili pravila o maski za cijepljene putnike ili najavili planove za odbacivanje tih zahtjeva u bliskoj budućnosti.

Dvije glavne linije za krstarenje ukidaju zahtjeve za maskama iz Covid protokola
Na svojoj informativnoj stranici za krstarenje, CDC kaže da bi se svatko tko ulazi na brod trebao testirati što je moguće bliže vremenu polaska i provjeriti je li brod prijavio slučajeve covida i hoće li velika većina putnika i posade biti potpuno cijepljena.

“Virus koji uzrokuje COVID-19 lako se širi među ljudima u bliskim prostorijama na brodovima, a šansa da se COVID-19 dobije na kruzerima je velika, čak i ako ste u toku sa svojim cjepivima protiv COVID-19”, agencija još uvijek upozorava.

Prošlog mjeseca, CDC je ukinuo svoju naredbu koja je postavila stroga pravila za kruzere koje treba slijediti; sada su preporuke. Kruzere imaju rok do petka da kažu agenciji planiraju li dobrovoljno slijediti te smjernice.

About admin1

Check Also

Nedostaje radne snage: Domaći radnici odlaze, strance teško uvesti

Nemoguće odgovoriti potrebama tržišta. Dok radno sposobni odlaze iz BiH u potrazi za boljim uvjetima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.