Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Borenović: Prvi uslov za uređeno društvo je snažna borba i pobjeda nad korupcijom - Vijesti24h

Borenović: Prvi uslov za uređeno društvo je snažna borba i pobjeda nad korupcijom

Mi gledamo u budućnost i razvoj na svim poljima, rekao je Borenović.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), Branislav Borenović, sa delegacijom PDP-a učestvovao je na Kongresu Evropske narodne stranke koji je tokom prethodna dva dana održan u Roterdamu. Na Kongresu je izabrano novo rukovodstvo ove najveće političke grupacije u Evropi, na čelu sa novoizabranim predsjednikom Manfredom Veberom (Weber).

Borenović se tokom Kongresa susreo i razgovarao sa predsjednikom Veberom, predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, te sa mnogim evropskim zvaničnicima, predsjednicima stranaka koje pripadaju Evropskoj narodnoj stranci i evropskim parlamentarcima.

Tom prilikom istaknuta je puna privrženost Dejtonskom uređenju BiH, ustavnoj poziciji RS sa konstitutivnošću Srba, Hrvata i Bošnjaka kao i snažna opredijeljenost evropskim integracijama cijelog regiona zapadnog Balkana.

– Svakako, prvi uslov za uređeno društvo je snažna borba i pobjeda nad korupcijom, koja je izvor mnogih drugih problema. Za bilo kakav napredak, potrebno je korupciju svesti na najnižu moguću stopu i izgraditi društvo u potpunosti bazirano na vladavini prava sa većom zaposlenošću i značajnijim rastom plata i penzija– rekao je Borenović.

Naglašena je važnost održavanja predstojećih izbora koji, kako je istakao Borenović, moraju biti održani u zakonskom roku, 2. oktobra.

– Mi gledamo u budućnost i razvoj na svim poljima, u prvom redu na polju ekonomije. Da bismo ostvarili zacrtane ciljeve, potrebno je da trenutne vladajuće retrogradne konfliktne politike zamijenimo novim i tako otvorimo prostor za nove perspektive, investicije, stabilnost i napredak – poručio je Borenović.

About admin1

Check Also

Ukrajina produžila ugovorni period sa stranim vojnicima na deset godina

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.