Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Bijeg iz KPZ Sarajevo: Amel Sejfović na optuženičkoj klupi ponovo 18. maja - Vijesti24h

Bijeg iz KPZ Sarajevo: Amel Sejfović na optuženičkoj klupi ponovo 18. maja

Zbog bijega bio osuđen na 10 godina zatvora.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu za 18. maj zakazan je početak ponovljenog postupka u predmetu protiv Amela Sejfovića i ostalih zbog bijega iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) u Sarajevu. Ovu informaciju potvrdio nam je advokat Senad Kreho, koji zastupa Igora Miloša.

Bio osuđen

Vrhovni sud Federacije BiH je u martu ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Amel Sejfović bio osuđen na 10 godina zatvora zbog bijega iz KPZ-a.

Presuda je ukinuta i njegovim pomagačima te je predmet vraćen Kantonalnom sudu Sarajevo na ponovno suđenje.

Vrhovni sud FBiH djelimično je uvažio žalbe odbrane Sejfovića i ostalih.

Amel Sejfović je bio osuđen zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a, dok su ostali proglašeni krivima za pomaganje. On je zbog bijega bio osuđen na 10 godina, Igor Miloš na godinu, Dževad Hazić sedam, dok je Amir Ibrahimi dobio pet godina zatvora.


Priznali krivicu
Sejfović je iz zatvora pobjegao 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka. U ovom predmetu se sudilo još i Igoru Buzovu, Sanjinu Borčaku i Mirzi Fazliću, koji su osuđeni na osnovu sporazuma o priznanju krivice koje su sklopili s Tužilaštvom KS.
Optuženi Amel Sejfović u KPZ-u Zenica trenutno služi kaznu od 14 i po godina zbog pljačke “Raiffeisen banke”, kojom prilikom je ubijen biciklista.

About admin1

Check Also

Haos kod Neuma: Buknuo požar, blokiran saobraćaj, kolona automobila 2 kilometra

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih. Požar u Neumu buknuo je danas prilikom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.