Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Bakira Hasečić: Armin Cibra uradio fotomontažu na monografiju "Žena - žrtva rata" - Vijesti24h

Bakira Hasečić: Armin Cibra uradio fotomontažu na monografiju “Žena – žrtva rata”

Tokom njegove posjete udruženju uručili smo mu našu monografiju, a on je za nekoliko dana uradio fotomontažu, skinuo našu monografiju, a na fotografiju stavio svoju knjigu o Fahrudinu Radončiću, kaže Hasečić.

U kampanji koja već godinama traje i zbog koje je više puta osuđen za klevetu Armin Cibra pokušao je zloupotrijebiti i susret sa predsjednicom Udruženja “Žena – žrtva rata” Bakirom Hasečić. 

Kao i u ostalim slučajevima, zbog kojih su reagirali predstavnici udruženja žrtava genocida, u objavama na Facebooku koristi se fotografija koja je nastala prije tri godine.

– Fotografija je nastala 2019. godine i tada nismo ni znali o kome se radi. Tokom njegove posjete udruženju uručili smo mu našu monografiju, a on je za nekoliko dana uradio fotomontažu, skinuo našu monografiju, a na fotografiju stavio svoju knjigu o Fahrudinu Radončiću. 

O svemu smo odmah upoznali Tužilaštvo BiH – kazala nam je predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata” Bakira Hasečić, koja nam je dostavila obje verzije fotografije s kojom se ponovo manipulira.

About admin1

Check Also

Haos kod Neuma: Buknuo požar, blokiran saobraćaj, kolona automobila 2 kilometra

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih. Požar u Neumu buknuo je danas prilikom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.