Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


Američki veleposlanik pri UN-u posjetit će Rumunjsku i Moldaviju - Vijesti24h

Američki veleposlanik pri UN-u posjetit će Rumunjsku i Moldaviju

Linda Thomas-Greenfield, predstavnica SAD-a pri Ujedinjenim narodima (UN), otputovat će u Rumunjsku i Republiku Moldaviju od 2. do 4. travnja. Posjet će se usredotočiti na “napore dviju zemalja da pomognu izbjeglicama koje dolaze iz Ukrajine i humanitarne potrebe nastale agresijom Ruske Federacije i ratom protiv Ukrajine”, navodi se u priopćenju američke misije pri UN-u.

“Veleposlanik Thomas-Greenfield sastat će se s vladinim dužnosnicima, uključujući one koji su uključeni u humanitarni odgovor, kako bi saznali više o njihovim nastojanjima da dočekaju i podrže ljude raseljene zbog sukoba”, stoji u istoj izjavi.

Američki dužnosnik također će se sastati s ukrajinskim izbjeglicama u obje zemlje “kako bi iz prve ruke čuo o njihovim iskustvima, kao i održao sastanke s partnerima nevladinih organizacija i agencijama Ujedinjenih naroda koje rade na pomoći izbjegličkoj populaciji”.

Prema UN-u, više od 90% izbjeglica koje su pobjegle iz Ukrajine su žene i djeca.

Podaci rumunjske granične policije objavljeni 31. ožujka govore da je gotovo 596.000 ukrajinskih državljana ušlo u Rumunjsku otkako je ruska invazija počela u Ukrajini 24. veljače. Međutim, većina prolazi kroz zemlju, putujući dalje u druge zemlje, uglavnom u zapadnu Europu.

About admin1

Check Also

Ukrajina produžila ugovorni period sa stranim vojnicima na deset godina

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.