Kliknite na sliku da zatvorite iskocni prozor


13 žena i djevojaka umrlo je u Indiji nakon što se bunar srušio na svadbenoj proslavi - Vijesti24h

13 žena i djevojaka umrlo je u Indiji nakon što se bunar srušio na svadbenoj proslavi

Veselo vjenčanje postalo je tragično u srijedu navečer kada je 13 žena i djevojaka poginulo nakon što se bunar srušio u jednom selu na sjeveru Indije.

Žrtve su sjedile na betonskoj ploči koja je prekrivala napušteni bunar u okrugu Kushinagar u državi Uttar Pradesh kada je iznenada popustila, rekao je okružni sudac S. Rajalingam indijskim novinarima.

“To se dogodilo tijekom programa vjenčanja gdje su neki ljudi sjedili na ploči bunara i zbog velikog opterećenja ploča se srušila”, rekao je.

Državni izbori u Indiji 2022.: Što je na kocki za BJP
Premijer Narendra Modi izrazio je sućut u tvitu i rekao da vlasti čine sve što mogu da pomognu u krizi.

“Nesreća u Kushinagaru, Uttar Pradesh, je srceparajuća”, rekao je Modi. “Izražavam najdublju sućut obiteljima onih koji su u ovome izgubili živote. Ozlijeđenima želim brz oporavak.”

Indijska novinska kuća NDTV izvijestila je da je među mrtvima sedam žena i šest djevojčica, uključujući 10-godišnjaka i jednu godinu.

Bunar je bio dubok više od 50 stopa, rekao je Muralidhar Singh, spasilac za Associated Press.

Kushinagar ima oko 3,5 milijuna stanovnika i važno je budističko hodočasničko mjesto u Uttar Pradeshu, najmnogoljudnijoj državi Indije.

Prosvjedi protiv hidžaba proširili su se Indijom dok se djevojke suočavaju s hinduističkim nacionalističkim mnoštvom
Lokalni mediji izvijestili su da se pad dogodio tijekom događaja prije vjenčanja poznatog kao haldi ceremonija. Tradicionalna zabava obično uključuje prijateljice i članove obitelji nanošenje paste od zlatnog praha kurkume na mladenku i mladoženja, kao blagoslov.

Indijski predsjednik Ram Nath Kovind objavio je na Twitteru da je tužan zbog te vijesti. “Moja najdublja sućut svim ožalošćenim obiteljima koje su izgubile svoje najmilije u ovoj tragičnoj nesreći. Ozlijeđenima želim brz oporavak”, rekao je. Glavni ministar Uttar Pradesha Yogi Adityanath također je rekao novinarima da vlasti istražuju i obećao financijsku odštetu.

Tisuće drevnih idola ukradene su iz Indije. Dobrovoljni umjetnički tragači u potrazi su za njihovim repatriranjem.
Ranije ovog mjeseca, 5-godišnji dječak iz Maroka dospio je na svjetske naslovnice kada je ostao zarobljen i kasnije umro nakon što je pao u bunar u sjevernoj pokrajini Chefchaouen u zemlji. Spasioci su izvukli Rayana Orama iz bunara od 100 stopa nakon što su danima prolazili kroz tunel.

About admin1

Check Also

Haos kod Neuma: Buknuo požar, blokiran saobraćaj, kolona automobila 2 kilometra

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih. Požar u Neumu buknuo je danas prilikom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.