Zildžić: 30.000 mladih stoji iza predsjednika Izetbegovića

U multimedijalnoj sali Općine Hadžići danas je održana 3. redovna sjednica Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA BiH. Odbor je vodio predsjednik GO Mersudin Hadžić, a generalni sekretar AM SDA BiH dr. sc. Sedad Dedić izvjestio je po dnevnom redu o tekućim aktivnostima asocijacije, te je podnio Izvještaj o radu za 2016. godinu. Izvještaj je jednogasno usvojen.

-U Hadžićima smo se okupili da održimo redovno zajedanje Glavnog odbora Asocijacije mladih. Svojim dolaskom počastili su nas i podržali član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović i prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

Što se nas mladih tiče, a imamo 5.000 aktivista i 30.000 članova, u svim teškoćama i radostima koje stavljaju na iskušenje našeg predsjednika, mi smo nepodjeljeno iza njega. Dio medija pokušava da prenosi drugačije, jer politički navijaju, dok na terenu mi vidimo sasvim drugu sliku.

Predsjednik je danas izašao pred omladinu i održao govor u kojem je otvoreno govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Mi smo mogli vidjeti prisnost i hrabrost predsjednika Izetbegovića. Način na koji je govorio mnoge je ostavio bez daha. To je onaj predsjednik kojega mi poznajemo, a ne onakav kakvim ga neki mediji žele opisati prešućujući istinsku sliku o njemu. Pokušava se širiti defetizam i to planski, to je ono što je predsjednik istakao istodobno hrabreći nas mlade da ne posustanemo.

Ono što predstavlja demokratske procese u našoj stranci, uključivši i Asocijaciju mladih, potvrđuje se kod nas nezadovoljstvo može izraziti slobodno i transparentno. Umjesto da se to tumači kao pohvalni oblik demokratičnosti, nama se podvaljuje nesloga unutar naših redova.

Nakon svih medijskih udara i laži koje su naš predsjednik i stranka preživljavali posljednjih desetak dana, mi odavde želimo poslati poruku da se u tome nije uspjelo. Podržavamo politički rad našeg predsjednika Izetbegovića, naših 30.000 članova su budućnost ove zemlje, u Evropskoj uniji, u prosperitetu.

Da je to tako svjedoči i to što su ovdje s nama članovi SDA i mladi pravnici, i ekonomisti, i doktori, ovdje su stručnjaci koji nisu došli da ih neko negdje postavi ili zaposli, jer su već uspjeli kao stručnjaci u oblastima za koje su se školovali.

Došli su ovdje jer srcem vjeruju u ideje koje zastupa SDA, došli su ovdje jer im razum govori da je SDA snaga koja je nesalomljiva bez obzira na sve podvale – rekao je predsjednik Asocijacije Salko Zildžić.

Zaključak Glavnog odbora AM SDA BiH:

Asocijacija mladih SDA nedvosmisleno i stameno stoji iza odluke bošnjačkog člana Predsjedništva BiH g. Bakira Izetbegovića da se podrži proces revizije presude Suda u Hagu iz 2007. godine. Taj čin tumačimo kao najveću odgovornost prema narodu, državi i historiji BiH. Smatramo da je predsjednik Izetbegović uradio sve što je mogao, trebao i morao uraditi po ovom pitanju.

Hiljadugodišnje haške presude za masovne zločine dovoljno govore o agresiji na BiH i to je činjenica koja se ne smije relativizirati i zanemariti.

Pozivamo da se u obrazovni sistem institucionalno ugrade istine izrečene haškim presudama kako bi mladi ljudi na istini o prošlosti gradili zajedničku budučnost.

Pozivamo da se u svakoj situaciji ispoljava pijetet prema žrtvama genocida. Radimo na veličanju pobjedonosnog poduhvata odbrane BiH, afirmaciji nacionalnog ponosa, osjećaja državotvornosti i popularizacije nacionalnih simbola.
Odbacujemo sve aktivnosti i nastojanja kojim se u javnom prostoru nameće stanje nemoći i očaja.

Okrenimo se narodu a posebnu pažnju posvetimo Bošnjacima u manjem bh entitetu.

Pozivamo sve političke predstavnike da se izdignu iznad dnevno političkih obračuna te osuđujemo jeftine pokušaje političkog profitiranja opozicije i pozicije u “tehničkom mandatu“, kako oni sebe nazivaju da i na ovako bitnim pitanjima za državu i bošnjački narod pokušavaju profitirati napadajući šta je i kako uradila SDA.

Pitamo najveće kritičare šta su po ovim pitanjima uradili za vrijeme obnašanja vlasti osim što su svoju politiku sveli na iscrpljujuće priče protiv SDA, a da nisu ponudili građanima i ovoj državi i neka rješenja.

SDA je kičma BiH, tako da samo jača SDA znači jaču i snažniju BiH.

faktor.ba

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *