Zabrinjavajuća izjava srpskog patrijarha Irineja: ‘U našem narodu mržnja nije prestala, osvete se pripremaju i nagovještavaju…’

U Sabornom hramu u Šibeniku u nedjelju je svečano ustoličen novoizabrani episkop dalmatinski Nikodim Kosović, dosad najmlađi eparh na ovim prostorima i dosadašnji iguman manastira Krka. Ovoj manifestaciji prisustvovao je i srpski ptrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej također je rekao kako se neka zlokobna sila u našem vremenu ponovno diže unoseći nemir i strah među ljude, naglasivši da i u ovom narodu mržnja nije prestala.

“I u našem narodu mržnja nije prestala, osvete se pripremaju i nagovještavaju. Bože budi sa mnom pa da se one nikada ne realiziraju. Vi živite ovdje kao maleno stado u jednoj nama bliskoj državi s braćom katolicima od kojih očekujemo, prije svega od predstavnika Crkve, da čujemo riječi evanđeoske, riječi mira i ljubavi. Da čujemo riječ da smo prije svega kršćani i kao takvi jedni prema drugima pokažemo ljubav i uvažavanje”, kazao je patrijarh Irinej.

Izvor : Saff

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *