Vučić: Vjerujem službama, ali teško ćemo otkriti ko je ostavio oružje

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da vjeruje bezbjednosnim službama i Srbiji, ali da se plaši da će se teško otkriti ko su lica koja su donijela oružje u šumu u blizini njegove porodične kuće i u koje svrhe je to urađeno.

“Sve je nekako malo čudno, ali ja naravno vjerujem u naše državne organe i službe i uvjeren sam da će one taj problem da riješe”, rekao je Vučić novinarima u Hamburgu.

On je naveo da više neće da govori o tome jer bi to i njega lično i cijelu vladu odvelo na stranputicu.

“Bavili bismo se sobom umjesto našom zemljom i našim građanima i nemam pravo da to sebi dozvolim”, rekao je Vučić.

Upitan da li je, nakon što su otkriveni tragovi tri različita DNK na oružju, uvjereniji da je to bio pokušaj atentata ili misli da je neko slučajno ostavio oružje, Vučić je rekao da je, po onome što misli i što zna, najbolje da dalje ne govori, nego da prepusti službama i državnim organima da oni to rade, prenosi Tanjug.

“Kad ste lično upleteni, onda nije fer da se na takav način odnosite prema radu pojedinih državnih organa”, rekao je Vučić. Premijer Srbije je naveo da vjeruje u državu i državne organe, ističući da je to njegov posao i dužnost, te da, kao što vjeruje ljekarima i vojnicima, vjeruje i u policajce i pripadnike službi bezbjednosti.

“Da li će nešto da riješe sad ili za pet godina, suviše je komplikovano, tako mi danas izgleda, da bi bilo lako riješeno”, rekao je Vučić. Upitan da li možda sumnja ko stoji iza toga, Vučić je odgovorio da bi sve njegove pretpostavke ulazile u “bezbrojne srpske tragikomične zavjereničke teorije”.

“Čini mi se da svako ko bi ostavljao oružje zna da zolja nije praćka, pa bi bar nešto obrisao ili zna da nije na teritoriji određene zemlje pa mu je svejedno šta će da ostane, jer ne možete da uđete u trag tom DNK”, primjetio je premijer Srbije.

Izvor : Vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *