Vučić o deklaraciji Srbije i RS: Srbija će da diže glavu i nikada više niko je neće gurati naniže

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u intervjuu TV Pink da će deklaracija Srbije i Republike Srpske, čiji je cilj očuvanje kulturnog identita jezika i pisma Srba, biti gotova između 25. novembra i 1. decembra.

On je, kako prenosi Informer, istakao da je riječ o “benignom dokumentu”, koji će svi u svijetu da priznaju. Rekao je da ne razumije kritike te deklaracije, jer na njoj još nije ni počelo da se radi.

– Nemamo nijedno jedino slovo napisano. Problem je, čini se – izjavio je Vučić – u tome što su neki ljudi zadovoljni kada je Srbija ugrožena i ponižena, a nezadovoljni kada se nekom učini da bi Srbi mogli da podignu glavu, makar nikoga ne ugrožavali.

– To za njih postaje opasno. Ali, Srbija će da diže glavu, Srbiju nikada više niko neće da gura naniže i da urušava ponos i dostojanstvo, jer Srbija je slobodna i nezavisna zemlja – rekao je Vučić.

Vučić je posebno odbacio tvrdnje Sonje Biserko da se na skupu u Novom Sadu čuo ratno-huškački riječnik. Rekao je da on nijednu ratno-huškačku riječ nije izgovorio.

-Uvijek sam insistirao na miru… Nešto drugo je tu u pitanju – rekao je Vučić i uzvratio pitanjem: “Koliko iza toga stoje određeni međunarodni faktori, kojima nismo prijavili šta piše ili šta će pisati u deklaraciji, koja je opšti pravni akt?”.

saznajemo.net

   

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *