Vučić: 90 posto Srba misli da se u Srebrenici nije dogodio strašan zločin, a ja mislim drugačije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je u Srebrenici 1995. godine počinjen veliki zločin, iz koga svi treba da izvuku pouke kako se ne bi nikome i nikada ponovio.

`Tamo se dogodio stravičan zločin, moja je obaveza kao predsjednika Srbije da ukažem na iskrena osjećanja sa porodicama, da izrazim nadu da se takav zločin nikada neće ponovo dogoditi, da smo mi Srbi izvukli lekcije i pouke i iz tog zločina, ali i onih u Bratuncu, Oluji i da ne govorim o najstrašnijem od svih, onoga koji se desio u Jasenovcu“, rekao je Vučić na TV Hepi.

Vučić je dodao da su Bošnjaci potrebni Srbima i obrnuto, da su dobri odnosi dva naroda ključni za budućnost, te da bi svaka drugačija politika nanijela ogromnu štetu.

Vučić je dodao da pretpostavlja da niko u Vladi nije dobio pozivnicu za današnje obilježavanje godišnjice u Potočarima.

On je dodao da lideri pokreta Slobodni građani Srbije i Liberalno demokratske partije, Saša Janković i Čedomir Jovanović, koji idu u Srebrenicu, mogu tamo da kažu svoje mišljenje da se tamo desio genocid.

“Njihova riječ ne obavezuje državu kao što obavezuje mene kao predsjednika, premijera ili ministra spoljnih poslova“, rekao je Vučić i dodao da je riječ o pravnoj formulaciji toga šta se dogodilo u Srebrenici.

Samo se magarac ne mijenja

Prema njegovim riječima, 80 ili 90 posto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin.

“Takav veliki zločin ne sme da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost“, rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsjednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese.

On je rekao da se mlađi, među kojima je i njegov sin Danilo, ne slažu sa njim.

“Danilo će mi reći – sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti … kao mlad sam vjerovatno bio i gori od njega“, dodao je Vučić i poručio da se “samo magarac ne mijenja“.

(saznajemo.net)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *