VIDEO Sin muftije Ljevakovića stradao u Vrbasu: Traga se za još dvojicom mladića

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko podne dogodila kod Jajca, kada je automobil Renault Clio sletio u rijeku Vrbas, stradao je 26-godišnji Abdurahman Ljevaković iz Sarajeva.

Ovu informaciju potvrdila je mladićeva porodica, od koje se saznaje da se traga još za tijelima dvojice Abdurahmanovih prijatelja.

Abdurahman je, inače, sin muftije sarajevskog Enesa ef. Ljevakovića.

Prema nezvaničnim informacijama, automobil pripada Nihadu Klini, a mladići su navodno krenuli u banjalučku džamiju Ferhadiju.

Ronioci iz MUP-a ZDK, članovi rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa, kao i pripadnici Jedinice za podršku SBK jučer su pretraživali tri kilometra rijeke, ali nisu pronašli druga tijela.

Ronioci su jučer obustavili potragu, jer nisu nisu imali uslove za rad zbog lošeg vremena i kiše koja je zamutila Vrbas, te je potraga nastavljena danas.

Ispitani su svjedoci koji su vidjeli kako je Renault Clio prije tunela pretekao jedno vozilo, a potom sletio u Vrbas. Očevici su kazali kako su navodno vidjeli muškarca koji se pokušao spasiti.

Nakon što je jučer iz Vrbasa, na području općine Jajce, izvučen automobil s tijelom jedne osobe, danas će biti nastavljena potraga kako bi se utvrdilo je li bilo još stradalih, priopćio je MUP SBK.

(Bportal.ba)

   

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *