VIDEO: Kinesko čudo – vozi 2 000 km bez stajanja

ŽENEVA – KINESKI start-up Techrules je održao obećanje i u Ženevi predstavio strašan bolid najvišeg kalibra.

Osim impresivnog dizajna kojeg potpisuju Fabrizio i Giorgetto Giugiaro, a koji jasnu inspiraciju pronalazi u vojnim zrakoplovima, još zanimljiviji je pogon. Osnova su dva elektromotora snage 435 KS i 780 Nm, no nude se i ostale konfiguracije. Iduća je sa četiri elektromotora, a u tom slučaju govorimo o 870 KS i 1.560 Nm. Vrh ponude će činiti konfiguracija sa čak šest elektromotora čiji maksimum iznosi 1.305 KS i 2.340 Nm. Dva pokreću prednje, a preostala četiri stražnje kotače. To u konačnici znači sprint do 100 km/h u 2,5 sekundi uz maksimalac od 320 km/h. Netom revidirani Rimac Concept_One raspolaže sličnom snagom, jednako ubrzava, a maksimalac mu je na 355 km/h, kažu službeni podaci.

Za napajanje “letećeg Kineza” predviđena su tri seta baterija, od 14, 25 i 32 kWh. Za njihovo punjenje do razine od 80% potrebno je svega 15 minuta. No za izjednačavanje lijeve i desne strane jednadžbe dolazi TREV (Turbine-Recharging Electric Vehicle) tehnologija plinske turbine dostupna u dvije izvedbe snage, sa 30 i 80 kW. Koristi dizelsko gorivo, a kompatibilna je i sa ostalim konvencionalnim gorivima. Zahvaljujući njoj električno doseg od 200 km uz pomoć 80 litara fosilnog goriva raste na čak 2.000 km.

Vratimo li se na dizajn znajte da se ispod podizne staklene kupole nalaze tri sjedala, a Kinezi i tu nude tri vrste kupole, ovisno o broju putnika u vozilu. Za lakšu komunikaciju ugrađena je posebna oprema sa mikrofonom i zvučnicima integriranim u sjedala, a isti princip se koristi kada vozač želi komunicirati sa nekim izvan automobila.

Iako nevjerojatan u svakom pogledu ovaj automobil kreće u proizvodnju. Planirana je naklada od ukupno 96 primjeraka, koji će biti ručno izrađeni u Italiji. Cijena je nepoznata, ali sasvim sigurno računajte da će imati sedam znamenki.

Autor: Index.hr
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *