Velika policijska akcija pod nazivom “Mreža I”: Dileri na udaru policije, u toku pretresi i hapšenja u više gradova

U okviru operativne akcije “Mreža I” policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK obavljaju pretrese na 24 lokacije.

Rano jutros započeti su istovremeni pretresi na 21 lokaciji na području Zenice, dok se u isto vrijeme obavljaju pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području općine Travnik i jednoj lokaciji u Kaknju.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Mreža I”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizovane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

“Ova akcija predstavlja nastavak akcije “Mreža”, koja je sprovedena u maju 2016. godine, u okviru kojih su tada izvršeni deseci pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela. Aktivnosti u okviru akcije “Mreža” se poduzimaju u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a ostvarena je i odlična saradnja sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, te Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo” naveli su iz MUP-a ZDK.

Više informacija o rezultatima akcije bit će poznato tokom dana.

(Bportal.ba/Faktor)

  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *