UZELO MAHA U BiH zbog Pokemona ulaze u minska polja!

“Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata”, objavila je ova organizacija na svojoj Fejsbuk stranici

BRČKO – Humanitarna organizacija “Posavina bez mina” iz Brčkog dobila je informaciju da pojedini korisnici aplikacije Pokemon Go u BiH zalaze u minski sumnjive/rizične površine da bi našli pokemona.

“Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata”, objavila je ova organizacija na svojoj Fejsbuk stranici.

Igrica Pokemon Go funkcioniše tako da se uključi geolokacija na mobilnomtelefonu i prikaže se mapa po kojoj igrač hoda. I tako sve dok se ne pojavi Pokemon.

Tada se igrica prebacuje u virtualnu stvarnost – na ekranu mobilnog vidi se stvarni prostor u kojem se igrač nalazi (a koji se vidi zahvaljujući kameri na telefonu) i Pokemon koji može biti u grmlju, fontani, na ulici…

Kada mu se igrač dovoljno približi, oko Pokemona će se pojaviti krug i igrač mora baciti svoju virtualnu Pokemon loptu, koja će se pojaviti na ekranu. Na nju igrač mora da klikne prstom dok se Pokemon ne uhvati i ne spremi u Pokemon loptu.

Cilj je uhvatiti što više Pokemona i da budu što snažniji.

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *