Trik za oslobađanje memorije

SARAJEVO – Osigurajte prostor tako što će downloadovati nove aplikacije i prevariti telefon da pomisli da treba očistiti dio memorije.

Zvuči kao čudan savjet, ali djeluje – Ako je memorija vašeg telefona puna beznačajnih stvari i želite da oslobodite nešto prostora, downloadujte neku veliku aplikaciju.

Ovaj trik omogućava ljudima da osiguraju dodatan prostor na svojim iPhone uređajima tako što će downloadovati neke nove aplikacije i prevariti telefon da pomisli da treba da očisti nešto memorije. Sve što treba da uradite je da skinete neku veliku aplikaciju koja zauzima više memorije na telefonu nego što je imate.

Kada počnete skidanje, vaš iPhone će automatski početi da raščišćava neophodan prostor za skladištenje. Nova tehnika je zapravo poboljšana verzija stare koja je zavaravala telefon da pomisli da želite da skinete veliki film.

Smartphone bi potom očistio veliki dio memorije koju ne biste morali da iskoristite za film, već za što god želite. Postoje i očigledniji načini za čišćenje memorije na iPhoneu. Idite na podešavanja telefona, potražite opciju Storage i potom kliknite na funkciju Optimise Storage, koja će vam omogućiti da malo oslobodite prostor memorije.

Autor: Oslobođenje
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *