ŠTA VI MISLITE JE LI OVO NORMALNO: REPUBLIKA SRPSKA PREDLOŽILA SVOG KANDIDATA ZA SELEKTORA BIH I ZAPREPASTILA SVE…

Iako još zvanično nije napustio klupu Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću se već traži nasljednik. U opticaju se našlo nekoliko imena.

Najzvučnije je svakako Radomir Anatić, ali se on već izjasnio da ne želi selektorsku fotelju i da ima druge planove. .

Među mogućim kandidatima za Mešinog nasljednika našli su se Meho Kodro. Blaž Skišković, Robert Prosinečki, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez, Igor Štimac…I pojedinci sa ovog spiska su se već oglasili i rekli šta misle o toj ideji.

Čini se da zadnjih dana ipak u fudbalskim bh krugovima i članovima Izvršnog odbora FS BiH jedan kandidat dobija najveće povjerenje. Radi se o Borčetu Sredojeviću.

Gotovo deceniju je bio u stručnom štabu bh selekcije. Radio je i sa Fuadom Muzurovićem i Safetom Sušićem. Bio je njihov prvi pomoćnik,a sa Sušićem reprezentaciju odveo u Brazil. Odlaskom Safeta Sušića i on je ostao bez angažmana u FS BiH.

Prema saznanjima portala Sportdc.net iza Borčeta Sredojevića u punom kapacitetu će stati FS RS. To su za ovaj portal potvrdili izvori u entitetskom savezu, ali i ljudi bliski rukovodstvu FS BiH.

Baždarević: Svom nasljedniku želim svu sreću Izvor…

Ko god bude selektor želim mu sreću jer to je moja zemlja, poručio je za N1 selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.

Nakon poraza od Belgije i neuspjeha da se obezbijedi barem baraž za učešće na Svjetskom prvenstvu, Baždarević je kazao da je premalo vremena da se sve analizira na ozbiljan način.

“Nema tu puno vremena, to su ozbiljne stvari i bilo bi neozbiljno komentarisati to u 2-3 minute. Pokušali smo napraviti dobar rezultat, a baraž bi bio barem realan rezultat. Protiv Grčke i Kipra smo izgubili bodove vrlo nesretno. Šta se radilo, kako se spremalo, koliko je igrača nedostajalo su faktori koje treba uzeti u vidu kada bi se radila ozbiljnija analiza”, kazao je Baždarević za N1 i dodao:

“Malo je vremena da se analizira šta je bilo dobro, šta loše kako bi znali gdje smo pogriješili, da li smo pogriješili i kako se nositi sa istim stvarima sutra”.

Istakao je da ne želi previše komentarisati i nagađati ko bi mogao biti njegov zamjenik.

“Šta god da kažem, znate da tu ima analitičara i komentatora koji će sve protumačiti pogrešno. Želim jednostavno da se sve analizira na stručni način i da se kaže šta je bilo dobro, šta nije. Učinili smo sve da odemo na SP, ali istovremeno stvaramo nove i mlade igrače.

Ko god bude selektor želim mu sreću jer to je moje zemlja. Moja jedina ambicija je bila da dobro radim i kao profesionalac vodim reprezentaciju. Ko god bude, ako ja nisam, poželit ću mu svako dobro u radu i da BiH ide naprijed”, poručio je Baždarević u razgovoru za N1.

zmajeviibh7.blogspot.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *