SKANDALOZNO Dvojica zatvorskih policajaca umiješana u šverc droge?!

Zatvorenik KPZ-a Zenica iznio ozbiljne optužbe

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se pismom jedan od zatvorenika Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Zenici tvrdeći da je više od stotinu zatvorenika prilikom posljednjeg testiranja bilo pozitivno na narkotike, kao i da je kod nekoliko njih pronađena određena količina opojnih sredstava. Neimenovani zatvorenik tvrdi i da su dvojica zatvorskih stražara pod istragom te da su suspendirani.

Osjetljiv slučaj

O ovim ozbiljnim optužbama pokušali smo razgovarati s prvim čovjekom KPZ-a Zenica Hidajetom Jabandžićem. Međutim, direktor zatvora nije odgovarao na naše upite i pozive, odnosno jesu li ove optužbe tačne i jesu li zatvorski čuvari uistinu umiješani u šverc droge do zatvorenika.

jabandzic

Hidajet Jabandžić: Nije odgovarao na upite

Kako smo saznali od medicinskog osoblja koje vrši testiranje zatvorenika, uz uvjet anonimnosti, dobili smo potvrdu da je u posljednje vrijeme zabilježen izvjestan broj slučajeva u kojima su zatvorenici bili pozitivni na narkotike.

Međutim, zbog osjetljivosti slučaja niko ne želi razgovarati o ovome, ali javna je tajna da postoje kanali kojima određeni zatvorenici uživaju sve moguće privilegije.

Prijeteće poruke

Ovoj konstataciji u prilog ide i podatak da je Zijad Turković (pravomoćno osuđen na 40 godina robije), vođa najveće zločinačke organizacije u poslijeratnoj BiH, nesmetano došao u posjed mobitela s kojeg je slao nekoliko prijetećih SMS-ova. Nikada nije razjašnjeno ko mu je dostavio mobitel u zatvorsku ćeliju. Njemu se, inače, trenutno sudi i to zbog prijetnji na Općinskom sudu u Sarajevu.

Krijumčarila drogu u anusu

Zatvorenici se služe raznim sredstvima kako bi nedozvoljene materije i stvari, ponajviše drogu, dobili u ćeliji. Javnosti je ostao upamćen pokušaj krijumčarenja droge prošle godine, kada je djevojka u anusu pokušala unijeti narkotike, zapakovane u kondomu. Međutim, nju je na kapiji zatvora razotkrio službeni pas.

(Avaz.ba)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *