SILAJDŽIĆ SE VRAĆA|Pogledajte zbog čega je počeo pred upaljenim TV kamerama psovati…

Pogledajte kako je novinar TV Hayat isprovocirao Harisa Silajdžića da psuje pri čemu ga nije upozorio da su kamere upaljene.

Ovo naravno nije lijepo ni sa Silajdžićeve strane, to što je psovao, ali nije ni iz novinarskog ugla lijepo snimati Predsjednika države, a ne upozoriti ga da su kamere upaljene.

Haris Silajdžić je rođen u Brezi 1. septembra 1945. godine. Nakon osnovne škole završene u rodnom mjestu, 1964. godine Haris Silajdžić završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Potom odlazi na studij arapskog jezika i islamistike u Bengaziju. Magis trirao je i doktorirao na Univerzitetu u Prištini 1977. i 1979. godine. U Prištini se zaposlio 1974. godine na Institutu za historiju Kosova, gdje radi do 1978. godine. Nakon toga je angažiran za predavača arapskog jezika na Filoz ofskom fakultetu u Prištini.

Doktor je historijskih nauka i radio je kao profesor na Filoz ofskom fakultetu u Sarajevu i držao je predavanja na univerzitetima u svijetu, između ostalog bio je i gost predavač na Harvardu, te još nekoliko američkih fakulteta.

Kao član Stranke demokratske akcije obavljao je dužnost ministra vanjskih poslova u Vladi Republike Bosne i Hercegovine (1990-93) i premijera Vlade Republike Bosne i Hercegovine (1993-95) za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Od 6. novembra 2006. do 10. novembra 2010. obavljao je dužnost bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Od 1997. obavljao je dužnost dopredsjednika Vijeća ministara BiH. Izabran je za profesora na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1996. te je 2002. kratko predavao na Univerzitetu Cornell u državi New York 1998. Osnivač je Stranke za Bosnu i Herc egovinu.

Pogledajte kako je novinar TV Hayat isprovocirao Harisa Silajdžića da psuje pri čemu ga nije upozorio da su kamere upaljene.

Izvor : CIK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *