Šešelj: “Gde si, Muamere, Srbine?” – Zukorlić: “Bolje te našao, brate Turčine.”

“Ja ga ovom prilikom upozoravam da tako nešto više nikada ne uradi, jer ako nastavi, ja ću to smatrati ozbiljnim uvredama na nacionalnoj osnovi”

Prvog dana zasjedanja novog parlamenta Srbije, lider radikala Vojislav Šešelj pohvalio se kako se u holu Skupštine našalio sa poslanikom BDZ-a Muamerom Zukorlićem i rekao mu: „Gde si, Muamere, Srbine!“, nakon čega mu, kako je tvrdio lider radikala, Zukorlić nije rekao ništa.

Bivši muftija ispričao je svoju verziju priče, a ona ima sasvim drugačiji tok, a i kraj…

– Mislim da je veoma nepristojno da neko priča za medije o svom privatnom razgovoru, a pogotovo da prepričava svoju verziju priče, a ne onako kako je stvarno bilo. Istina je sledeća: on je meni dok sam sedeo u sali prišao da se pozdravimo. Prišao mi je sa širokim osmehom i pružio mi ruku. Tada je rekao tu nepriličnu šalu: ”Dobro došao u Skupštinu, brate Srbine“. Ja sam mu na to uzvratio: „Bolje te našao, brate Turčine“.

On je na to zaćutao i krenuo nazad prema svom mestu, dok su se njegovi radikali prilično nakiselili, jer su verovatno mislili da njemu niko ništa ne sme da odgovori. On je, potom, taj naš privatni razgovor ispričao medijima, ali je izostavio sve ono što njemu nije išlo u prilog. Ja ga ovom prilikom upozoravam da tako nešto više nikada ne uradi, jer ako nastavi, ja ću to smatrati ozbiljnim uvredama na nacionalnoj osnovi. Pogotovo nije korektno što se pojavila ta priča da sam pobegao kada se on, navodno, tako našalio, jer se njemu nikada neću pomaći sa puta, a kamoli bežati od njega – izričit je Zukorlić.

Zukorlić juče nije bio u Skupštini jer je bio prvi dana ramazana, a kako kaže, skupštinski ambijent nije pravo mjesto za obilježavanje jednog takvog dana.

– Prvi dan Ramazana otvara jednomesečnu stranicu koja je veoma posebna, za koju treba biti i duhovno i mentalno spreman, a ja na Skupštinu još nisam naviknut, zbog načina na koji se odvijala rasprava u petak i na koji se odvijala juče, jasno je da Skupština nije ambijentalno dobra za ovakvu vrstu duhovnog stanja. Takođe, nisam im ni neophodan. Ja sam u Novom Pazaru, bavim se nekim drugim stvarima i pokušavam da dokažem da član parlamenta ne mora nužno da sedi u klupama ili u bifeu, nego da ima i drugih aktivnosti na polju zakonodavstva ili drugih oblasti. Inače sam mišljenja da Skupština ovakva kakva jeste marginalizuje kvalitetan rad pojedinaca, a činjenica je da se svi veoma razlikujemo po brojnim kriterijumima. Zato meni ne pada na pamet da stalno sedim tamo i čekam kada će doći mojih pet minuta da nešto kažem – kaže Zukorlić.

(bosnjaci.agency)

  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *