Putin zadovoljan obnavljanjem odnosa između Turske i Rusije na skoro svim poljima

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u utorak u Moskvi primio premijera Turske Binali Yildirima koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Rusiji.

Kako su kazali iz Kremlja, Putin je tokom sastanka, održanog danas poslijepodne iza zatvorenih vrata u Moskovskom kremlju, izrazio zadovoljstvo obnavljanjem odnosa između Turske i Rusije na skoro svim poljima.

“Želimo da predsjedniku Turske Erdoganu prenesete naiskrenije pozdrave. Zahvalni smo mu što je ratificirao sporazum o plinovodu Turski tok. To je samo jedan od velikih projekata koje želimo realizirati”, poručio je Putin.

U saopćenju su podsjetili da se i premijer Rusije Dimitri Medvedev ranije danas sastao s premijerom Turske.

“Danas ste održali sveobuhvatni sastanak i sa premijerom Medvedevom. Želio bih naglasiti kako osjećam zadovoljstvo obnavljanjem odnosa između Turske i Rusije na skoro svim poljima. Iz određenih razloga smo zabilježili veliki pad trgovinske razmjene. Nadam se da ćemo poduzeti energične korake kako bi preokrenuli ovaj negativni bilans u našim odnosima”, naglasio je Putin.

Podsjećamo, premijer Republike Turske Binali Yildirim nalazi se u zvaničnoj posjeti Moskvi gdje se sastao s najvišim državnim čelnicima.

(oslobodjenje.ba)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *