Ovo je prvi snimak napadača prerušenog u Djeda Mraza: POKOLJ KAKV EVROPA NE PAMTI, BROJE SE MRTVI I RANJENI…

Najmanje 35 osoba je smrtno stradalo, dok je 40 povrijeđeno u oružanom napadu u noćnom klubu u istanbulskoj četvrti Ortakoy, kazao je guverner Istanbula Vasip Sahin.

– U 1.15 sati terorista koji je kod sebe imao oružje sa dugom cijevi je prišao ulazu u klub gdje je stajao policajac koji je ujedno bio prva žrtva. Nakon toga terorista je ubio još jednu osobu, te je ušao u klub gdje je nasumično pucao po građanima koji su tamo bili samo kako bi proslavili Novu godinu i zabavili se – kazao je Sahin.

Sahin je također, rekao kako je napad na građane koji su bili na slavlju i obilježavanju Nove godine terorisitčki čin.

– Ovo je teroristički napad. Prema dosadašnjim saznanjima, smrtno je stradalo najmanje 35 osoba među kojima je i jedan pripadnik policijskih snaga. Povrijeđeno je najmanje 40 osoba i svi su hospitalizirani. U toku je detaljna istraga u vezi sa ovim napadom. Policija radi na tome -pojasnio je guverner Istanbula Vasip Sahin.

Oružani napad na noćni klub u kojem su okupljeni dočekivali Novu godinu desio se u istanbulskoj četvrti Ortakoy. Na mjesto događaja izašao je veliki broj policijskih i medicinskih ekipa.

Obilježavanje nove 2017. godine na javnim mjestima u Istanbulu kao i u drugim gradovima Turske popraćeno je velikim mjerama sigurnosti.

doznajemo.com/faktor.ba

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *