Novi snimak sa petlje Šićki Brod: Policija i demobilisani borci

Rano jutros uz intervenciju policije deblokiran je saobraćaj na području Tuzlanskog kantona, koji se zadnja četiri dana odvijao otežano zbog blokade na petlji Šićki Brod.

Saobraćaj je deblokiran  oko 6 sati jutros, uz intervenciju MUP-a Tuzlanskog kantona i specijalnih jedinica Federalne uprave policije.

Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Federalna uprava policije – Specijalna policijska jedinica, a shodno naredbi direktora FUP-a, pružila asistenciju navedenom Ministarstvu u deblokadi raskrsnice Šički brod u Tuzli, saopćeno je iz FUP-a.

U koordinisanim aktivnostima sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona navedena raskrsnica je deblokirana, te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje-Tuzla-Sarajevo.

“Prilikom provođenja navedenih aktivnosti upotrijebljen je minimum sile i to samo prema osobama koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, s tim da nije bilo povrijeđenih osoba”, saopćeno je.

Jedan broj osoba priveden u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade i protiv isti ce biti poduzete zakonom propisane mjere.

U nastavku pogledajte novi snimak zabilježen nakon deblokade petlje.

(Vijesti.ba)

  

Loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *