Njemačka Biskupija zabranila skupove hrvatskim zajednicama

Biskupija Mainz je u dogovoru s hrvatskim katoličkim misijama donijela odluku o tomu da se u prostorima hrvatskih zajednica više ne održavaju politički skupovi, piše dnevnik Frankfurter Rundschau od utorka.

“Složili smo se oko toga da su prostori zajednica koje se koriste hrvatskim jezikom duhovni centri i da ne bi trebali biti korišteni za političke svrhe. Posebice ako se pritom radi o zastupanju ekstremnih političkih svjetonazora”, stoji u odgovoru Biskupije Mainz na upit dnevnika Frankfurter Rundschau.

U tekstu se navodi da je pomoćni biskup i generalni vikar Biskupije Mainz Udo Markus Bentz o tomu razgovarao s Ivanom Komadinom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i pritom izrazio želju da se ova poruka »jasno prenese svim dušobrižnicima hrvatskih zajednica u Njemačkoj«.

Frankfurter Rundschau podsjeća da su u prošlosti u više navrata bili organizirani politički intonirani skupovi na kojima su između ostalog bili prikazivani filmovi koji relativiziraju holocaust, a na manifestacije su pozivani i kontroverzni aktivisti iz Hrvatske poput Velimira Bujanca.

U Biskupiji Mainz i Hrvatskom dušobrižničkom uredu u Njemačkoj u utorak nije bilo nikog tko bi mogao potvrditi ili demantirati napise Frankfurter Rundschaua, prenosi Novi list.
(Vijesti.ba)

  

Loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *