NIKOLIĆU NEĆE VIŠE NA UM PASTI DA PUTUJE: Pogledajte kako je strašno poniženje doživio od Kosova…

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova, koje je nadležno da izdavanje dozvola za posjetu srpskih zvaničnika, saopštilo je danas da je zahtjev predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da posjeti Kosovo odbijen pošto nije dostavljen onako kako je predviđeno sporazumom o međusobnim posjetama visokih zvaničnika.

“Vlada Kosova smatra da su posljednje ponašanje Srbije i izjave koje se svakodnevno daju protivne duhu međudržavne saradnje i dostignuća dijaloga, kako bi se izgradili zdravi mostovi saradnje dve države i naroda”, navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva spoljnih poslova.

Kosovsko ministarstvo je navelo su posljednje izjave iz Srbije protivne interesima Srba koji žive na Kosovu i koji su odlučni da tu žive.

Prethodno je bilo najavljeno da će Nikolić zajedno s direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem sutra, na Badnje veče, posjetiti Štrpce.

Fonet je ranije javio da je Nikolić otkazao najavljenu posjetu Štrpcu, gdje je trebalo da prisustvuje obilježavanju Badnjeg dana. Takođe navode da je njegova prethodnica jutros zaustavljena na Merdaru i do kasnih popodnevnih sati nije ušla na Kosovo.

Reporter FoNeta sa lica mjesta javlja da kosovska policija na Merdarama, a isto tako i na Končulju, iz pravca Bujanovca, još od prijepodneva ne pušta vozila koja su najavljena da su dio Nikolićeve pratnje.

Isto tako, ne puštaju ni vozila Vlade Srbije, posebno ona Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(cikmagazin.blogspot.ba)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *