Nataša Jeremić podnijela krivičnu prijavu protiv SNS-a i Vučića

Nataša Jeremić, supruga srbijanskog predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića, podnijela je danas krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke (SNS), njenog lidera Aleksandra Vučića i potpredsjednika SNS Milenka Jovanova zbog saopćenja u kojem su je označili kao “šefa narko tržišta u Srbiji”, prenose tamošnji mediji.

Jeremić je prijavu podnijela danas Trećem osnonom javnom tužilaštvu u Beogradu na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica za izvršena krivična djela, protiv Vučića kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Jovanov.

Jeremić je izjavila nakon optužbi da nikada nije bila u dodiru sa narkoticima, da se po prvi put u životu plaši, te da vjeruje da iza tog saopštenja stoji upravo Vučić.

Vučić je ocijenio da su reakcije na uvrede, koju je predstavnik SNS-a izrekao na račun novinarke Nataše Jeremić, pokazale da su u Srbiji na djelu “licemjerje najgore vrste i dvostruki aršini” i zapitao zbog čega se te reakcije nisu javljale kada su mediji iznosili neistine na račun njegove porodice.

U prijavi se navodi da je SNS objavila 20. marta saopštenje “Jovanov: Najveća kriminalna banda je u okruženju Vuka Jeremića na čelu sa šefom narko tržišta Natašom Jeremić”.

Nakon spornog saopćenja Jeremić se obratila javnosti vidno potresena uz izjavu kako nikada nije koristila narkotike kao ni alkohol budući da već 10 godina pokušava ostati u drugom stanju.

 

(Vijesti.ba)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *