NAKON DELIMUSTAFIĆA pogledajte ko će još od visokopozicioniranih političara biti uhapšen…

Rano jutros u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo započelo je privođenje uhapšenih u policijskoj akciji pod nazivom “Pravda”.

Osumnjičeni su, nakon saslušanja u prostorijama Federalne uprave policije, proslijeđeni u Kantonalno tužilaštvo na daljnje postupanje, potvrdila je za Faktor glasnogovornica Tužilaštva KS.

– Četrnaest osoba predato je u nadležnost Tužilaštva i bit će zadržani 24 sata. Nakon što ih ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljnjim mjerama. Važno je napomenuti da se ova akcija nastavlja i izvjesno je hapšenje još nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa ovom organiziranom grupom, kazala je Bavčić.

U jučerašnjoj akciji “Pravda” osim Alije Delimustafića, između ostalih, uhapšeni su i Juso Škrijelj, zatim advokatica Suada Hadžić, bivša pravobraniteljica Općine Stari Grad Sarajevo, advokat Emir Karača, te Hajrudin Omerbegović, uposlenik Zavoda za planiranje KS. Također su uhapšeni Lejla Cerić, pomoćnica načelnika Općine Stari Grad, te još jedan penzionisani uposlenik ove općine.

Oni se sumnjiče za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona sudije, pranje novca i prevara.

Faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *