MNOGI SU ZAPLAKALI ODMAH| Džeko dobio novčanu nagradu: Ništa nije sebi ostavio, pogledajte kome je podijelio…

Edin Džeko nogometni reprezentativac BiH, novčani iznos od 10.000 KM koji je dobio za Šestoprilsku nagradu 2013. godine u jednakim iznosima od po 5.000 KM dao je za Narodnu kuhinju „Stari Grad“ i Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, piše novinska agencija Patria.

Poznato je da Edin Džeko ne voli javno govoriti o svojim humanitarnim akcijama, ali ovaj put sama upravnica kuhinje „Stari Grad“ Zilha Šeta poznatija kao tetka Zilha ga je otkrila. Naime, prije dva dana boraveći u jednom sarajevskom kafiću za Džekin sto prišla je tetka Zilha i vrlo glasno zahvalila Džeki za donaciju.

“Ti si nama pomogao da preživimo, a kakvu si nam nafaku donio svojom donacijom, nisi ni svjestan. Ove godine hvala bogu pa i ne treba nam, imamo i viška – kazala je tetka Zilha Edinu Džeki.

“Mogao bih se mnogima zahvaljivati, ali najveće zasluge za sve moje uspjehe imaju moji roditelji, moja sestra, moja porodica. Oni su uvijek vjerovali u mene, davali mi snagu. Ovdje sam večeras zbog njih, njihove ljubavi i pažnje. Bilo je i onih koji su sumnjali, ali zbog njih i onih koji su me podržavali radio sam iz dana u dan sve više. Nagrada mog Sarajeva mi je nešto posebno, ispunjava me kao osobu, čovjeka, sprotistu. Kao mali sam sanjao da ću se jednog dana obratiti svome Sarajevu i reći mu koliko mi znači i večeras sam zahvaljujući svom odricanju i trudu ovdje što mi govori da i ja njemu značim”, rekao je Džeko uz obećanje da će svaki igrač Reprezentacije BiH dati sve od sebe da se BiH plasira u Svjetsko nogometno prvenstvo.

Dijamant je i ovaj put pokazao koliko veliko srce ima te je novčani dio Šestoparliske nagrade donirao u humanitarne svrhe.

Izvor : Ciknews

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *