Mi nismo sultanat, vrijeme je da Izetbegović poslije 25 godina ode, on je zadnji ratni lider na vlasti

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić gostovao je večeras u emisiji “Telering” koju uređuje i vodi jedan od najpoznatijih bh. novinara i urednika Mato Đaković.

U veoma zanimljivom i dinamičnom jednosatnom razgovoru predsjednik SBB-a je odgovarao na vrlo intrigantna pitanja o tome šta sada misli o postupcima Bakira Izetbegovića, Miloradu Dodiku, hrvatskoj politici, stanju u “tehničkoj koaliciji”, političkoj viziji Bošnjaka i turbulentnoj situaciji u BiH i regionu…

Također, on otvoreno ukazuje ko je stvarno bošnjački izdajnik i ko je narod lagao, varao i pljačkao godinama, zašto Bošnjaci moraju dokazati da je BiH moguća i kako je Izetbegović izolirao svoj narod i BiH.

– Pojedinci “ispod stola” žele posvađati Bošnjake s Hrvatima i Srbima i napraviti fildžan-državicu u kojoj će vladati – jedna je od Radončićevih ocjena.

Radončić je govorio o svojim stajalištima u vezi s uzurpacijom i zloupotrebom vlasti, svojim suprotstavljanjima podjeli BiH natroje i borbi protiv fildžan-državice, te neophodnosti da neki nakon 25 godina vlasti odu s političke scene naše zemlje, montiranim procesima…

Pogledajte kompletan intervju Fahrudina Radončića u emisiji “Telering” Mate Đakovića.

 

Avaz.ba

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *