Komšić isto kao što je nekad Koštunici, danas Ivaniću “razbio nos”… Pogledajte šta mu je uradio…

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je sinoć u Banjoj Luci da nema informaciju da je Ministarstvo odbrane BiH donijelo odluku da ne dozvoli da bilo ko od pripadnika Oružanih snaga BiH učestvuje u programu obilježavanja “Dana RS-a” koji je Ustavni sud BiH osporio kao neustavan.

“Ponavljam, pripadnici Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH prisustvovat će manifestaciji, ja sam to rješenje našao, a kakvo je, vidjećete ovih dana”, ustvrdio je Ivanić u izjavi novinarima.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine stavilo je van snage odluku o angažmanu pripadnika Oružanih snaga na ceremonijalnim aktivnostima u povodu 9. januara u RS-u, jer su se našli u situaciji u kojoj nisu kompetentni da odlučuju, potvrdila je Feni uime Ministarstva Uma Sinanović.

Na ovu izjavu Ivanića reagovali su mnogi, a među njima i bivši član Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

“Koliko ja znam, ne postoji takav mehanizam. Svaka upotreba bilo koje jedinice zahtjeva jednoglasnu saglasnost Predsjedništva BiH. Može angažovati dva vojnika za polaganje vijenaca ili helikopter ako mu je potreban lični transport. Možda on misli da angažuje počasni stroj, ali ni to ne može. Tačno se zna kada se angažuje i kome predaje report. Da je u pitanju Dan vojske RS mogao bi, ali s obzirom da je u pitanju nelegalan praznik, to ne postoji”, kazao je Komšić.

Njegovoj izjavi se pridružio još jedan bivši član Predsjedništva BiH, Beriz Belkić.

“Ne postoji takav mehanizam kojim bi se zaobišla ta odluka”, Belkić.

N1

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *