KALAŠNJIKOVIM IZREŠETAO GOSTE KAFIĆA Četvoro se bori za život, ranjeni uglavom mladi, do 20 godina

Ljubomorni suprug ubio petoro, a teže ranio 20 osoba

8:36 Siniša Zlatić (38) osumnjičen je da je iz automatskog oružja pucao u kafiću u centru Žitiša i tom prilikom ubio petoro, a ranjeno 20!

Prema prvim informacijama, Siniša je vidio svoju bivšu suprugu, s novim partnerom, poslije čega je rekao “Sve ću da ih pobijem”, otišao kući, i uzeo kalašnjikov.

sinisa

Siniša Zlatić odgovoran za maskar u Zrenjaninu

Vratio se, izvadio pušku, pucao tri puta u vazduh, a onda ubio svoju suprugu Dijanu Zlatić (30), njenu drugaricu Jovanu Popović (20).

Dijana i Siniša su imali jedno dijete, a policija sumnja da je ovaj stravičan zločin počinjen iz ljubomore.

dijana

Dijana Zlatić prva žrtva

Šestoro imaju srednje teške i lakše povrede, sve iz vatrenog oružja, dok su ostali zadobili teške povrede. Izvršeno je sedam operacija.

8:17 Pet osoba je ubijeno, a 20 je ranjeno noćas u Žitištu kod Zrenjanina kada je muškarac Z.S. (38) ušao u lokalni kafić i pucao na goste iz automatskog oružja, pišu srbijanski mediji.

– Teško ubistvo dogodilo se oko 01.40 sati kada je Z.S. ušao u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Tom prilikom ubio je svoju suprugu i još jednu žensku osobu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću – naveli su iz MUP-a.

zitiste-foto-printskrin-1467440224-941545

Masakr kod Zrenjanina, broj stradalih raste

Policija je uhapsila Z.S, a uviđaj je u toku, navodi se u saopštenju.

U napadu, četiri osobe zadobile su tešške povrede, a među ranjenima najmanje je troje maloljetnika.

Ljubomorni suprug  pucao je iz kalaššnjikova i tom prilikom ubio svoju suprugu i vjerovatno njenu prijateljicu. Nakon toga je nastavio da puca po građanima koji su se nalazili u kafiću.

Od pet žrtava dvije su preminule na licu mjesta, a tri su podlegle povredama u zrenjaninskoj bolnici. Povrijeđeni su zbrinuti u zrenjaninskoj bolnici, dok su tri osobe prebačene u KCS Vojvodine, a jedna u Kamenicu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je jutros da je osumnjičeni za petostruko ubistvo u Žitištu Z.S. pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posjedovao, ali da je situacija bila potpuno neočekivana i da nije bilo nikakvih naznaka koje bi ukazivale na tragediju.

– Sumnja se da se radi o ljubomori, jer je prva stradala njegova bivša supruga, dok je veliki broj ljudi povređen i tragično stradao – rekao je Stefanović.

Do ubistva je doššlo tokom tradicionalne manifestacije “Pile fest”.

(Avaz.ba)

  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *