Jovanović potvrdio svoj dolazak na komemoraciju u Srebrenicu

Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je sinoć kako je dobio poziv te da će 11. jula ići na komemoraciju u Srebrenici.

On je za N1 rekao kako je to njegova ljudska potreba, kao i da ranije nije išao u Potočare, ali da mu je žao što se 11. juli politizira.

„Ja sam podržao odlazak (Aleksandra) Vučića prošle godine i žao mi je zbog onog što se tamo dogodilo… Žao mi je što se politizira 11. juli“, rekao je Jovanović.

Po njegovim riječima, odluka da državni vrh Srbije nije poželjan u Srebrenici donijeta je ranije kako bi se “vratio neki mir”.

„Donijeta je odluka da se ne zovu na komemoraciju u Potočarima politički predstavnici koji bi bili povod za neki sukob zbog svojih stajališta oko toga  šta se dogodilo u Srebrenici. Ja mislim da je sve to loše. Ako je njihova želja da naši lideri ne idu, oni treba da poštuju tu odluku“, smatra Jovanović.

Dodao je kako je osobno njegova ljudska potreba da se bori protiv zla, da se pojavi u Srebrenici i pošalje poruku da “u Srbiji postoji razumijevanje za bol i nesreću tih ljudi, da postoji spremnost i snaga da gradimo naše odnose i trajno očuvamo mir”.

(Vijesti.ba/ FENA)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *